Medimagazin logo

Şarbon vakası artıyor

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Çukurca Köyü'nde meydana gelen şarbon vakasından dolayı 22 kişinin hastanelere başvurduğunu söyledi
Şarbon vakası artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Çukurca Köyü'nde meydana gelen şarbon vakasından dolayı 22 kişinin hastanelere başvurduğunu söyledi.


Bingöl merkez Çukurca Köyü'nde hasta hayvanların kesilmesi ve etlerinin dağıtılması sonucu meydana gelen şarbon vakasında hastanelere başvuranların sayısı her geçen saat değişiyor. Vaka sonucu Bingöl'deki çeşitli hastanelere başvuranlarda deri şarbonu tespit edilirken, Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde ilk tedavileri yapıldıktan sonra Elazığ Fırat Tıp Merkezi'ne sevk edilen Birgül ve Burhan Bayultmuş'a ora-frangial (ağız-boğaz) şarbonu teşhisi konuldu. Elazığ'a sevk edilen 2 hastanın durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Vali Vehbi Avuç, ekiplerin gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, şarbonlu hayvanların gömüleceğini söyledi.


Avuç, "Şarbon vakası dolayısıyla 22 kişi hastanelere başvurarak tedavi altına alınmıştır. Hastanelere başvuranların tedavileri için gerekli tüm çalışmalar yapılıyor" dedi.
Öte yandan, Bingöl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri sabah erken saatlerde müşterek oluşturulan bir ekip ile kasap ve marketlerde inceleme yaptı. İncelemelerin bundan sonra zaman zaman yapılacağı açıklandı. Çukurca Köyü'nde ise, vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kaşıntı ve kızarıklıklar meydana gelen vatandaşlar yeniden sağlık ekiplerinin köye gelerek çalışma yapmasını beklediklerini söyledi.


mynet.com
şarbon
vakası
artıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir