Medimagazin logo

Komplo teorileri bitmiyor

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Ateş, kuş gribi hastalığının tavukçuluk sektörünü yok etmek amacıyla özellikle çıkarıldığını ileri sürdü
Komplo teorileri bitmiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Ateş, kuş gribi hastalığının tavukçuluk sektörünü yok etmek amacıyla özellikle çıkarıldığını ileri sürdü.


Tarım ve Hayvancılık Fuarı Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Ateş, yaptığı açıklamada, kuş gribi olarak bilinen hastalığın zaten yıllar olduğunu, ancak bazı dış güçlerin, Türkiye'de kümes hayvancılığı sektörünü bitirmek amacıyla kuş gribi hastalığını çıkardıklarını ileri sürdü. Hastalığın sınırlardan yayılarak Türkiye'nin iç kesimlerine doğru yayıldığını hatırlatan Ateş, kuşların yıllardır Türkiye üzerinden göç ettiğini ve hastalığın bu hayvanlarda bulunduğunu ancak bir anda bu şekilde gündeme gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.


Basının da konuyu abarttığını ifade eden Ateş, maske ve özel giysi ile tavukların peşinden koşturan görevlilerin olduğu görüntülerin, halkı tedirgin ettiğini kaydetti. Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın kuş gribi karşısında ki önlemlerini de eleştiren Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Ateş, hastalığın ilk görüldüğü yer olan Manyas'ta sıkı önlemlerle hastalığın bu derece yayılmasının önlenebileceğini, ayrıca hastalığın görülmediği yerlerde bile yapılan itlaf çalışmalarının hata olduğunu, buralardaki hayvanların itlaf edilmek yerine karantina altına alınması gerektiğini ifade etti.


İHA
komplo
teorileri
bitmiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir