Medimagazin logo

Çömez : Pakistan'a daha çok yardım götürmemiz lazım

AK Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, deprem felaketinin yaşandığı Pakistan'da kimsesiz kalan çocuklara dikkat çekerek, çocuk tacirliği ve kontrolsüz evlat edinmeler hususundaki endişesini dile getirdi
Çömez : Pakistan'a daha çok yardım götürmemiz lazım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AK Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, deprem felaketinin yaşandığı Pakistan'da kimsesiz kalan çocuklara dikkat çekerek, çocuk tacirliği ve kontrolsüz evlat edinmeler hususundaki endişesini dile getirdi.


TBMM Sağlık-Aile-Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Çömez, Pakistan'ın afet bölgesine Türkiye'den giden yardımlar konusunda bilgi vererek, "60 bin kişinin hayatını kaybettiği, 3 milyon kişinin evsiz kaldığı deprem, Pakistan'ın dağlık bölgesinde meydana gelmiş olmasından dolayı afetzedelerin koşullarını daha da zorlaştırıyor. Bu tür insani yardımlara bireysel değil, koordineli ve örgütlü çalışmalarla destek vermek gerekiyor. Böyle olursa yardımlar daha planlı ve verimli olur" dedi.


Afet bölgesindeki durumun dramatik boyutlarda olduğuna dikkat çeken Milletvekili Çömez, "Pakistan, dünyada en sıcak ilişkilerde bulunduğumuz ülkelerden biri. Türkiye bu sefer ciddi bir organizasyon gerçekleştirdi. Türk Kızılayı, TSK DAK ekibi, Başbakanlık Afet Yönetimi ekibi, Sağlık Bakanlığı, sivil toplum örgütleri ve çeşitli illerden sivil savunma ekipleri, afetin ilk günlerinden itibaren bölgede yardıma başladılar. Bu çabaları takdir etmek lazım. Pakistan Genelkurmayı'nın 2. Başkanı ile görüştüm, kendisi Türkiye'ye son derece sıcak ve Türkiye'den giden yardımlar için Pakistan halkı olarak müteşekkir olduklarını ifade etti" diye konuştu.


Çömez, Pakistan depreminin yaralarının sarılması hususunda Batı'nın yardımda yetersiz kaldığını söyledi. Pakistan'da hala ulaşılamayan birçok yerleşim yerinin bulunduğunu açıklayan Çömez, "Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin kurduğu kampı gezdim. Kamp alanının yüzde 80'i Türkiye'nin desteğiyle ayakta. Zaten, bölgeye ulaşan ilk yabancı yardım ekipleri Türkler. Kurtuluş Savaşı'nda ülkemize yardım eden dost ve kardeş Pakistan'a, insani ve tarihi sorumluluk çerçevesinde daha çok yardım götürmemiz lazım. Afet bölgesinde bir kaos ortamı var. Dram yaşayan ve her şeyini kaybetmiş aileler var. Bunların suistimal edilmeleri muhtemel. Bakıma muhtaç çok sayıda çocuk var. Ayrıca, afetzedelerin en önemli ihtiyaçları barınma, çadır, battaniye, beslenme, korunma, sağlık hizmetleri, gıda ve ilaç. Zira yaralıların önemli kısmı travma geçirmiş ve durumları ağır. Pakistan'daki deprem 5 milyon kişinin yaşadığı alanı etkiledi, 60 bin kişi hayatını kaybetti, 250 bin de yaralı var" şeklinde konuştu.

İHA
çömez
:
pakistan'a
daha
çok
yardım
götürmemiz
lazım
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir