Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı’nda ‘devir’ artışı

Sağlık Bakanlığı, SSK’nın 148 hastanesinin ve 30 bini aşkın personelini kendi bünyesine almasıyla birlikte yurt çapındaki hastane sayısını 816’ya, sağlık çalışanı sayısını ise 335 bin personele çıkaracak
Sağlık Bakanlığı’nda ‘devir’ artışı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devredilen kadro unvanlarından Sağlık Bakanlığı’nca ihtiyaç duyulmayan kadro unvanlarında çalışan personel, durumlarına uygun diğer kadrolara atanacak. Öncelikle devir alınacak sağlık tesislerinde döner sermaye işletmesi kurulacak.
5283 sayılı bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesine dair yasa ile, SSK’ya ait tüm sağlık birimleri, bunlara ilişkin her türlü görev, hak ve yükümlülükler, taşınırlar, taşınmazlar ve taşıtlar, rayiç bedeli karşılığında Sağlık Bakanlığı’na devredildi.
Sağlık Bakanlığı ve SSK 2003 İstatistik yıllıklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye’deki yataklı sağlık tesislerinin yüzde 56’sını elinde bulunduran Sağlık Bakanlığı, SSK bünyesindekilerin de katılımıyla bu payını yüzde 68’e çıkardı. Devirle birlikte Sağlık Bakanlığı’na ait yatak sayısı da yüzde 17 arttı. SSK’nın 95 hizmet hastanesi, 22 bölge hastanesi, 7 eğitim hastanesi, 5 eğitim-özel dal hastanesi, 16 özel dal hastanesi, 1 meslek hastalıkları hastanesi, 1 meslek-özel dal hastanesi, 1 meslek ve hizmet hastanesi olmak üzere yataklı toplam 148 tedavi kurumu, Sağlık Bakanlığı bünyesine geçti. Böylece, Sağlık Bakanlığı’nın 668 hastanesine eklenen yeni tesislerle, yataklı tedavi kurumu sayısı 816’ya çıktı.
Ayrıca SSK’nın, 212 dispanser, 202 sağlık istasyonu, 3 ağız diş sağlığı merkezi, 6 dispanser-ağız diş sağlığı merkezi, 2 dispanser-hemodiyaliz olmak üzere toplam 425 yataksız sağlık tesisi deSağlık Bakanlığı tesislerine eklendi. Böylece toplam yataksız tedavi kurumu sayısı, 18 bin 712’yi buldu.

PERSONEL
SSK’nın tüm kurumlarındaki, 6 bin 364’ü uzman, 3 bin 675 asistan ve pratisyen hekim olmak üzere toplam 10 bin 39 doktor da devirle birlikte Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek. Sağlık Bakanlığı 2003 istatistik yıllığına göre, bakanlık bünyesindeki 95 bin 190 hekime, SSK’daki hekimlerin eklenmesiyle sayı 105 bin 229 olacak.
Ayrıca SSK kurumlarındaki 620 diş hekimi, bin 235 eczacı, 12 bin 420 hemşire, 4 bin 148 sağlık memuru, bin 974 ebe ve 21 bin 101 diğer sağlık personeli, 2 bin 193 işçi, 255 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 53 bin 985 kişi kadrolarıyla Sağlık Bakanlığı’na kaydırılacak. Bu personelin hepsinin Sağlık Bakanlığı’na geçmesi halinde sağlık tesislerinde, 53 bin 472 sağlık memuru, 91 bin 479 hemşire, 43 bin 487ebe, 17 bin 728 diş hekimi ve 23 bin 557 eczacı hizmet verecek. Böylelikle Sağlık Bakanlığı’na bağlı tesislerde toplam 334 bin 952 sağlık personeli çalışacak.

İSTEMEYEN GEÇMEYECEK
Devredilen kadro unvanlarından Sağlık Bakanlığı’nca ihtiyaç duyulmayan kadro unvanlarında çalışan personel, durumlarına uygun diğer kadrolara atanacak. Sağlık birimlerinde çalışanlardan ve kanunda belirtilen personel ile SSK’nın satın alacağı sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol ve ödeme işlerinde çalıştırılmak üzere SSK Başkanlığı’nın önerisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın onayı ile tespit edilen personel, Sağlık Bakanlığı’na devredilmeyecek. Ayrıca, istemeyen personel, bakanlık bünyesine geçmeyecek.

ÖNCE DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
Devirle ilgili tüm konuların il genelindeki koordinasyonu ve SSK Sağlık tesislerinin kullanımına yönelik çalışmalarını, İl Sağlık Müdürlükleri ve SSK İl Sağlık İşleri veya SSK Başhekimlikleri birlikteyapıyor.”Kardeş hastane” olan SSK ve Sağlık Bakanlığı hastanesi, ortak çalışmalara başladı. Kardeş hastaneler karşılıklı olarak, Bakanlık mevzuatı, SSK sağlık, sigorta mevzuatı ve uygulamaları konusunda bilgilendiriliyor. Hastanelerde, işletme pratiği açısından karşılıklı personel görevlendirmesi yapıldı ve yoğun bilgilendirme programı uygulanıyor. Öncelikle devir alınacak sağlık tesislerinde Döner Sermaye İşletmesi kurulması çalışmaları tamamlanacak. Devir alınacak sağlık tesislerinde var olan birimlerin Döner Sermayeli kurumlar işletmeciliğine uyumu, olmayanların ise hazırlıkları tamamlanacak. Devir alınacak sağlık tesislerinin 2005 yılı bütçe tahmin çalışmaları yapılacak.

148 HASTANENİN HEPSİ ALINMAYABİLİR
Sağlık Bakanlığı, illerde “kardeş hastane” olarak belirlenen devlet-SSK hastanesinin çalışmalarını tamamlamasını bekleyecek. İllerden gönderilen, personel, tıbbi cihaz ve diğer birimlere ilişkin çalışma raporları bakanlıkta değerlendirilecek. SSK’dan devredilen 148 hastanenin hepsi Sağlık Bakanlığı’na bağlanmayabilecek. Bakanlık, binası kira olan veya kullanılmayacak durumda olan hastaneleri bünyesine almayabilecek.

SSK PERSONELİNE DÖNER SERMAYE
SSK personeli de Sağlık Bakanlığı personeli gibi döner sermayeden pay alacak. Ancak devlet hastanelerinde uygulanan performansa göre döner sermaye ilk etapta bu hastanelerde uygulanmayacak. SSK hastanelerinde kurulacak döner sermaye işletmelerinde, hastanenin ürettiği paradan personele döner sermaye aktarılacak. Bunun için bütçeden ek katkı ayrılmayacak. Kurum tabipliklerinde çalışan personel de Sağlık Bakanlığı’na bağlandı. İsteyen kurumlar tabiplik oluşturmak için Sağlık Bakanlığı’na başvuracak.

NTV

sağlık
bakanlığı&#8217
nda
&#8216
devir&#8217
artışı
Yorum (2)
ercan durmaz
önce kendi ülkemize faydalı işler yapalım lütfen,bırakın ırak dı,ürdün dü,yemen di,bize ne Allah aşkına..sanki bu ülkede herşey tamam,çok ileri bir ülkeymiş gibi,bir de ırak a 100 personel.bu kadar israf bu kadar müsriflik olmaz..
0
Cevapla
Nihal muradoglu
Sizi youtube da hamza yardimcioglu programinda dinkedim google da aradim . Her kelimenizi butun kalbimle beynimle Anladim beyin ve din . Butun kitaplarinizi bir yere hediye etmek isterim .. siz secin.. usa da arizonadayim .. kitaplarinizin ingilizceye tercumesini .. ve hamza yardimcioglunun youtube programlarinin international a acilacak olanlar secilip alt yazisu ingilizce de yapilmasina Yol bulmak isterim .. muhabbetle saygi ile en iyi titresim kuvvetleriyle .. nnm
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir