Medimagazin logo

Yolsuzluk var diyen öğretim üyesi ihracın eşiğine geldi

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dün Yolsuzlukla ilgili açıklama yaptı. Ancak Marmara Üniversitesi’nde yolsuzluk yapıldığını söyleyen Hanefi Bostan hakkında rektörlük tarafından soruşturma başlatıldı
Yolsuzluk var diyen öğretim üyesi ihracın eşiğine geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dün Yolsuzlukla ilgili açıklama yaptı. Ancak Marmara Üniversitesi’nde yolsuzluk yapıldığını söyleyen Hanefi Bostan hakkında rektörlük tarafından soruşturma başlatıldı.

Hükümet ve Genelkurmay, yolsuzlukların üzerine gidilmesi yönünde kararlılığını her fırsatta ortaya koyuyor. Soruşturma izinleri gecikmeksizin veriliyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün AK Parti grup toplantısında “Bütün halkımıza çağrıda bulunuyoruz; elinde sağlam bilgi olan ilgili bakanlara, Başbakan’ımıza ve hükümete tereddütsüz iletsin. Çünkü bu konuda mücadele hepimizin sorumluluğundadır.” dedi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan’ın başına gelenler ise devletin zirvesindeki bu iradenin bazı yetkililerce anlaşılamadığını ortaya koydu. Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki yolsuzluk iddiaları hakkında demeç veren Hanefi Bostan’a rektörlükçe disiplin soruşturması açıldı.

Zaman, Marmara Üniversitesi’ndeki yolsuzluk iddialarına 27 Ocak 2005 tarihinde ‘11 üniversiteye yolsuzluk gölgesi düştü’ başlığıyla manşetten yer verdi. Söz konusu haberde, aynı zamanda Türk Eğitim Sendikası İstanbul Başkanı olan Yard. Doç. Dr. Bostan’ın, “Yolsuzlukların boyutu büyük; ancak üniversite idaresi tarafından ciddiye alınmıyor ve üzeri örtülmeye çalışılıyor.” şeklindeki açıklaması da yer aldı. Bostan, bu demeci verdiği için yarın savunmasını yapmak üzere Hukuk Fakültesi Personel İşleri Müdürlüğü’ne çağrıldı.

Rektör Prof. Dr. Tunç Erem, “Hanefi Bostan kim oluyor da böyle bir açıklama yapıyor? Sendika temsilcisi olabilir; ancak bizim öğretim üyemizdir. Öğretim üyeliğinden istifa etsin, gitsin açıklama yapsın. Beyanat verdiği zaman suç işlemiştir. Ben gereken işlemi başlattım.” dedi. Bostan’ın yolsuzlukla ilgili açıklama yapmasının büyük suç teş- kil ettiğini ileri süren Rektör Erem, “Belki bu arkadaşı ihraç edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hanefi Bostan, yaptığı açıklamaları sendika üyelerinin hakkını aramak için yaptığını belirterek, “Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde benim üyelerimin hakkı gasp edildi. Madem o güne kadar ödeme yapılmamasının yolsuzlukla ilgisi yoktu, neden böyle bir haber gazeteye yansıdığı gün bütün öğretim üyelerinin paralarını verdiler? O güne kadar 4-5 ay niye beklediler? Konuyla ilgili öğretim üyelerinin rektörlüğe defalarca müracaatı var. Rektörle maalesef görüşemediler. Ben sendika temsilcisi olarak üyelerimin hakkını savundum.” diye konuştu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne, bu öğretim döneminde 5 bin civarında öğrenci lisansüstü öğrenim görmek için başvuruda bulundu. Döner sermayeye her öğrenciden 75'er milyon lira alan yönetimin, bu paranın bir bölümünü öğretim üyeleri ve asistanlara vermesi gerekiyordu. Ancak enstitü yöneticilerinin sınırlı sayıda kişiye ödeme yaptığı ortaya çıktı. Hak sahibi 500 civarındaki öğretim üyesi 4 ay boyunca ek ders ücretini alamadı. Rektörlüğe yapılan başvurularda konunun araştırılması istendi. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde döner sermaye geliri katkı paylarında yaklaşık 50 milyar liralık yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla geçtiğimiz ay enstitü yöneticileri görevden alındı.

Görev yaptığı üniversitedeki yolsuzluk iddialarına duyarsız kalmayan Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan'ın açıklamalarından sonra öğretim üyelerine ek ders ücretleri ödendi.

Zaman
yolsuzluk
var
diyen
öğretim
üyesi
ihracın
eşiğine
geldi
Yorum (1)
Murat ethem karagoz
2013 yilindan beri tedaviye geliyorum doktorundan personeline hepsi super allah hepisinden razi olsun.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir