Medimagazin logo

‘Sağlık hizmetleri bina yetersizliğine takılıyor’

Malatya İl Sağlık Müdürü Sezai Demirel, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi konusunda çeşitli sıkıntılar bulunduğunu kaydetti
‘Sağlık hizmetleri bina yetersizliğine takılıyor’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya Devlet Hastanesi başta olmak üzere bazı sağlık ocaklarının yetersiz kaldığını belirten Demirel, bir uzman hekime düşen kişi sayısının ise Türkiye genelinde bin 781 iken Malatya’da bin 672 kişi olduğunu söyledi. Sezai Demirel, Türkiye ortalamasında kişi başına düşen yatak sayısının 393 olduğunu, bu rakamın Malatya’da 406 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Ayrıca Türkiye genelinde bir pratisyen hekime bin 441 kişi düşerken, bu rakamın Malatya’da bin 74 olduğunu ifade eden Demirel, Malatya’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı 3 bin 235 personel, 87 aracın hizmet verdiğini söyledi.

1938 yılında 50 yataklı olarak yapılan sonra ek binalarla faaliyette bulunan Malatya Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmetleri bakımından ihtiyaçları karşılayamaz hale geldiğini belirten Demirel, 700 yataklı yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu ayrıca yapılması planlanan 125 yataklı Kadın Doğum ve Çoücuk Hastanesi’nin de aciliyetini vurguladı. Mevcut sağlık ocaklarının çok eski ve yetersiz olması nedeniyle aile hekimliği noktasında hizmet vermeye elverişli olmadığının altını çizen Demirel, mevcut sağlık ocakları binalarının yerine il tipi sağlık ocaklarının yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Demirel sağlık alanında yapılacak olan hizmetler için devlet vatandaş işbirliğinin de şart olduğunu kaydetti. Demirel, “2004 yılında, Malatya’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinde 729 bin 100 muayene, 8 bin 521 ameliyat yapıldı. İl genelinde ise, kamu ve özel sektör yataklı tedavi kurumlarında toplam 1 milyon 199 bin 850 muayene, 20 bin 880 ameliyat yapılmıştır.” dedi. Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, ileriki yaşlarda oluşabilecek zeka geriliğinin doğuştan hemen sonra tespit edilip önlenmesi amacıyla yeni doğan bebeklerin yüzde 99’undan toplanan fenilketönüri kan örneğinin ilgili laboratuvarlara gönderildiğini, ancak her hangi bir vakaya rastlanılmadığını belirtti. Demirel, Malatya’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 125 Yataklı Doğum ve Çocuk Bakım Evi ve 700 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Zaman
&#8216
sağlık
hizmetleri
bina
yetersizliğine
takılıyor&#8217
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir