Medimagazin logo

Bakanlık, hastanelerin devri için SSK’dan envanter isteyecek

Sağlık Bakanlığı, SSK hastanelerinin Çalışma Bakanlığı’ndan kendi uhdesine geçmesinin ardından, işlemlere hız verdi. İllere ‘altyapınızı bitirin’ talimatı veren bakanlık, SSK’dan da mal ve personel envanteri istedi
Bakanlık, hastanelerin devri için SSK’dan envanter isteyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, kamu kurumlarına ait sağlık tesislerinin devriyle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Bu çerçevede il sağlık müdürlüklerine “Altyapı çalışmalarına bir an önce başlayın.” talimatı verildi. Ayrıca SSK’dan personel ve mal envanteri istenmesi kararlaştırıldı. SSK’nın sağlık hizmetleri için kullandığı bina ve arazileriyle her türlü demirbaşa ilişkin tutanakların tamamlanmasından sonra bedel tespitleri başlatılacak.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, “5283 sayılı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı’na Devredilmesine Dair Kanun”u onaylaması Sağlık Bakanlığı bürokratlarını rahatlattı. Kanunun geri gönderileceği endişesi nedeniyle ağırdan alınan hazırlıklar onayın ardından hız kazandı. 2005 yılının ilk altı ayında başta SSK olmak üzere çeşitli kamu kurumlarına ait sağlık tesislerinin yüzde 50’sinde devir işlemlerinin bitirilmesi hedefleniyor. Hazırlıklar kapsamında SSK’dan devredilecek personel listeleriyle sağlık hizmetlerine ayrılan binaları ve bunların içinde bulunan malzeme ve demirbaşların envanterleri istenecek. Yasa uyarınca devredilecek her bir sağlık birimi için Maliye ve Sağlık bakanlıklarından birer, devre konu olan birimin bağlı bulunduğu kuruluşlardan da iki kişi olmak üzere toplam 4’er kişilik komisyonlar kurulacak. Kanuna göre, SSK’dan devralınacak tesislerin bedeli ödenecek. Bu amaçla komisyonlar envanter kayıtlarından yararlanarak taşınmazların ve ekipmanın karşılığını rayiç bedel üzerinden tespit edecek. Maliye Bakanlığı bedeli en geç 10 yıl içinde SSK’ya ödeyecek. Devirle birlikte SSK’nın yaklaşık 50 bine yakın sağlık personeli de Sağlık Bakanlığı’na kaydırılacak. SSK’dan alınacak personel nedeniyle yığılma yaşanacak bölgelerden, ihtiyaç duyulan yerlere kaydırmaların yapılması bekleniyor.

Pek çok küçük ilde devlet hastanesinin yanında bir de SSK’ya ait sağlık tesisi faaliyet gösteriyor. Nüfusa ve ihtiyaca göre fazla olduğu düşünülen bu tesisler birleştirilecek. SSK’ya ait semt polikliniklerinden uygun olanları da sağlık ocağı ya da sağlık birimlerine dönüştürülecek. SSK’nın Türkiye genelinde 148 hastanesi ve 425 yataksız sağlık tesisi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ise 655 hastane ve 5 bine yakın sağlık ocağıyla faaliyet gösteriyor. Öte yandan tüm devlet hastaneleri, kendi bölgesinde bulunan bir SSK tesisini kardeş kuruluş seçti. Bu hastaneler devirden sonra aksama yaşanmaması için SSK personelini eğitici çalışmalara başladı.


Yolsuzluğa karışanın meslek hayatı biter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Acıbadem Sağlık Grubu tarafından Kozyatağı’nda yaptırılan hastanenin açılışında yaptığı konuşmada yolsuzluğa karışan doktor, eczacı ve sağlık personelinin meslek hayatını sona erdireceklerini söyledi. Bu konuda bir yasa taslağı hazırlandığını kaydeden Erdoğan, “Dürüstlük bu ülkede prim yapmadıkça dürüst olanın değeri olmaz.” dedi. Erdoğan, bu yılın ortalarında genel sağlık sigortasına geçileceğini ifade ederken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da aile hekimliğinin şubat ayında Düzce’den başlayacağını kaydetti.



Zaman
bakanlık
hastanelerin
devri
için
ssk&#8217
dan
envanter
isteyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir