Medimagazin logo

Eşdeğer ilaç için iptal davası açıldı

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası, eşdeğer ilaç uygulamasının iptali için Danıştay’da dava açtı. Dava gerekçesi ise bu uygulama ile memur ve emeklinin daha fazla para ödemek zorunda kalacağı oldu
Eşdeğer ilaç için iptal davası açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
BAĞIMSIZ Büro Çalışanları Sendikası, eşdeğer ilaç uygulamasını öngören düzenlemenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtı. Sendikanın Genel Mali Sekreteri Ayhan Çivi, 9 Şubat 2005 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı’nın eşdeğer ilaç uygulamasını düzenleyen maddesinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istediklerini belirtti.

DAHA FAZLA ÖDEME

EŞDEĞER ilaç uygulamasıyla memur, memur emeklisi ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinden yasalarla belirlenen oranlardan fazla ilaç katkısı alındığını kaydeden Çivi, eski uygulamada yüzde 20 katkı payı ödendiğini hatırlattı. Çivi, eşdeğer ilaç uygulama kapsamında kurumların eşdeğer ilaç bedellerinin ödenmesinde en ucuzunun yüzde 30 fazlası kadarının dikkate alınacağını belirtti.

YÜZDE 20 ÖDENECEK

DOKTOR tarafından yazılan reçetedeki ilacın eşdeğerlerinin içerisindeki en düşük fiyatın tespit edileceğini belirten Çivi, ‘Bu fiyatın en çok yüzde 30 fazlası kurumca ödenecek. Fiyat, tespit edilen fiyattan yüksekse memur yüzde 20’nin yanında farkı da ödemek zorunda’ dedi. Çivi, farkı ödemek istemeyen memurun da en ucuz ilacı almak zorunda kalacağını söyledi.

REÇETE ONAYI BEKLENMEYECEK

SAĞLIK Bakanlığı’nca 81 ilde bulunan hastanelere gönderilen genelge doğrultusunda, artık hastalar, doktor muayeneleri sonrasında kuyruklarda bekletilmeden doğrudan eczanelere gönderiliyor. Sağlık Bakanlığı’na devredilen Köroğlu Devlet Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı Dr. İsmail Yamaner, hastaların doktor muayenesi sonrasında reçete onaylatmak için bekletilmediğini söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’deki bütün hastanelere bu konuda genelge gönderdiğini ifade eden Yamaner, ‘Bu uygulama sayesinde hastalar, onay kuyruğuna girmeden doktorlardan aldıkları reçetelerle ilaç alacakları serbest eczanelere gidecekler. Reçetelerde doktor imza ve kaşesi dışında onay aranmayacak’ dedi. Genel kapsamında, emekli SSK’lı hastaların muayene ücreti kuyruğunda beklemelerini önlemek için de çalışma yapıldığını ifade eden Yamaner, ‘SSK emeklileri muayene esnasında ücret ödemeyecekler. Ücret maaştan kesilecek’ dedi.

Star
eşdeğer
ilaç
için
iptal
davası
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir