Medimagazin logo

Kırmızı mantara rektörlük ve bakanlık el attı

Çukurova Üniversitesi son günlerde oldukça hareketli günler yaşıyor. Hareketliliğin nedeni üniversitenin Biyoloji Fakültesinden Prof. Dr. Ömer Çolak’ın bir buluş olarak sunduğu ‘ölümsüzlük mantarı’
Kırmızı mantara rektörlük ve bakanlık el attı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çukurova Üniversitesi son günlerde oldukça hareketli günler yaşıyor. Hareketliliğin nedeni üniversitenin Biyoloji Fakültesinden Prof. Dr. Ömer Çolak’ın bir buluş olarak sunduğu ‘ölümsüzlük mantarı’.

Türkiye’de ilk kez üretildi iddiası ile ortaya çıkan Çolak’ın bu buluşu, yine iddiasına göre kolesterolden bağışıklık sistemine, kanserden, cinsel sorunlara, hatta saç dökülmesine kadar neredeyse tedavi etmediği hastalık yok! Çolak, iki ay televizyon televizyon dolaşarak ürünün reklamını yaptı. Ölümsüzlük iksiri gibi sunulan mantara talep patlayınca da üretecek bir firma ile anlaşarak ticaretine başladı. Ölümsüzlük mantarının kilosuna da 1000 dolar fiyat biçildi.

REKTÖR OLAYA EL KOYDU
Tam her şey yolunda giderken, dün Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, adeta duruma el koyan bir açıklama yaptı.

Akınoğlu, “Çukurova Üniversitesi kaynaklı olarak, bir mantar türünün geliştirildiği, ölümsüzlük mantarı olarak sunulduğu ve bu mantarın sağlık konusunda kanser dahil birçok hastalığa iyi geldiği yönündeki açıklamaların gerçek dışıdır” dedi. Akınoğlu, dahası bu yaşananları insanları kandırmaya ve suç teşkil eden gelişmeler olarak yorumladı ve açıklamasını şöyle sürdürdü: “Söz konusu mantar, "Gonoderma Lucidum (Reishi)", "Kırmızı Reishi" olarak bilinen bir mantar türüdür. Ziraat Fakültesi Döner Sermaye işletmesinde zaman zaman üretilip satışa sunulur. Dünyanın her yerinde bilinen bu mantarın içerisinde glukon ve diğer bazı moleküllerin, sadece bağışıklık sistemini biraz güçlendiren özelliktedir. Bu molekülleri ihtiva eden preperat ve tabletler, eczaneler dışındaki bitkisel orijinli satış merkezlerinde bulunmaktadır. Bütün bunların kesinlikle tedavi edici özelliği yoktur ve kanser tedavisinde etkili değildir. Bu şekilde hasta ve yakınlarının en zor anlarında yanıltılmaları, hiçbir etik ve insani değerlerle bağdaşmamaktadır. Ayrıca suç teşkil etmektedir. Bu konuda ancak Sağlık Bakanlığı gerekli ilaç ruhsatını verir. Sağlık konusunda değerlendirme ve yorum yapmak, tedavi yöntemi önermek, ancak ilgili bilim dalından olmak kaydı ile tıp mensuplarına aittir" dedi.


2 GRAMI HER DERDE DEVAYMIŞ!
HABERTURK.COM’a konuşan ölümsüzlük iksirinin mucidi Ömer Çolak, mantarın ticaretini yaptığını doğrularken, üniversitenin açıklamasını ise “Rektörün kendi görüşüdür” yorumunu yaptı. "Üniversitemizde ölümsüzlük mantarını ürettikten sonra, bunu tüketicilerle buluşturacağız” da diyen Çolak, yapacağı ticari faaliyetler hakkında da bilgi verdi: “Adana'ya tesis kurulacak ve benim danışmanlığımda mantarı üretip, dilimler halinde kurutarak, kuru çay gibi piyasaya sürülecek. 'GanoTürk' adıyla piyasaya sürülecek kurutulmuş ölümsüzlük mantarı, bir litre suya 2 gram atılıp, kaynatılarak içilebilecek"

Öte yandan Çolak, yine Doğu Asya ve Japon tababetinde önemli bir yer tutan bir başka mantar türünü de laboratuarlarda üretmeyi başardıklarını söyledi. Hindi Kuyruğu denilen bu mantarın kanser tedavilerinde paralel tedavi organizması olarak resmen kabul edilmiş bir mantar olduğunu söyledi.


SAĞLIK BAKANLIĞI: İNSANLARIN ÜMİTLERİ SÖMÜRÜLÜYOR


Diğer taraftan ölümsüzlük mantarı 5 yıldır Çin’den ithal edilerek kilosu ortalama bin dolardan satılıyor. Mantar üzerinden umut tacirliği yapanlar Sağlık Bakanlığı’nın mantara onay verdiğini dahi söylüyor. Ancak Bakanlık yetkilileri, böyle bir durumun asla söz konusu olmadığını, mantarın Tarım Bakanlığı’ndan alınan izinlerle “tarım ürünü” olarak ithal edildiğini söylüyorlar. Ürünün ağırlıklı olarak internet siteleri aracılığı ile satıldığını belirten yetkililer şu açıklamayı yapıyor: “Bu sitelerde yalan yanlış bilgiler kullanılarak ümit tacirliği yapılıyor. Bu konuda vatandaşların daha uyanık olması gerekiyor.”
Öte yandan, ölümsüzlük mantarını İstanbul’da üreten Kırmızı Reishi A.Ş yetkililerinden Refiye Erkel ise bu alanda ciddi bir sorumsuzluğun yaşandığını anlatıyor.

Çukurova Üniversitesi’nin bu konuda insanları yanılttığını ifade eden Erkel, ürün bağışıklık sistemine iyi geliyor. Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı. Ancak bunun üzerinden umut tacirliği yapılması yanlış” diyor.

Habertürk

kırmızı
mantara
rektörlük
ve
bakanlık
el
attı
Yorum (6)
ömer
hocam2007de noropati kas hastalığı tesisi kondu çapa tıp fakültesinde şu an düşük ayak kollarda cansızlık denge bozukluğu bastona mahküm olarak yaşıyorum hocam bilgilerinize ihtiyacım var bekliyorum 05365119162 telefonum
16
Cevapla
E. K.
Reishe uyusturucu bir mantardir.Eroin gibidir.Kullanan kimseyi bagimli hale getirir.Kendisini övdürür,sevdirir.Belli zaman sonra caresiz kronik hastaliklara sebep verir.Uyusturucu mantarlar kategorisine dahildir.Mantarlarin hemen hepsi az veya cok radyoaktifdirler ve tamamen zehir sayilirlar.Reishe fayda diyenler sadece satici,reklamci para kazanmak isteyen yalancilardir.Yalanlarina bilimi de alet edinmktedirler.Reishe her derda deva olsaydi Cin de asirlardan beri kullaniliyor.Cin de 100 milyon seker hastasi var.Reishi nin faydali oldugu kesin masaldir.Kullananlari tanirim,sadece uyusturuyor belli zaman sonra kronik hastaliklara sevkediyor.Duyrulur.
48
Cevapla
Mehmet günay
E.k biyolog yorumunuzda yazdiginiz gibi size bir kac sorum olacakti zamaniniz varsa daha bi aydinlanmak acisindan bana ulasmaniz mumkunmu ben e posta adresi biraktim mumkunse
5
Cevapla
Osman
Sayın hocam tesadüfen reishi mantarından 2 kg yakın buldum. Fakat bu mantarı tam tanımadığımdan reishi olup olmadığını bilmiyorum .Size ulaşabileceğim bir telefon olursa Wahsapp tan resmini atmak isterim.
5
Cevapla
Uğur Orhan
Arkadaşlar müsaadenizle bu konuda fikirlerimi beyan etmek istiyorum. Sözü edilen mantar kırmızı reishi mantarı diye adlandırılır ilmi adı Ganoderma lucidum dur. Bu mantar ile ilgili araştırma yapmak isterseniz dünya çapında kabul gören Pub med sitesinden arama motoruna Ganoderma licidum yazıp araştırabilirsiniz. Bu sitede sözü edilen mantar ile ilgili yayınlanmış 1800'ün üzerinde yayım mevcut. Hangi makaleye bakarsanız bakın müthiş mucizevi etki ile karşılaşacaksınız. Şahsım iltihaplı eklem romatizma sı ve alerjik astım için kullandım. Altı yıldır bir tane dahi kortizonlu ilaç kullanmadım, doktorların verdiği ventolinleri bu mantarı kullandıktan üç ay sonra çöpe attım.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir