Medimagazin logo

Abdi İbrahim, krizde 500 kişiyi işe aldı

Yaklaşık 35 milyon dolarlık yatırımla yeni lojistik merkezini açan Abdi İbrahim, ruhsat başvurusunda bulunduğu Avrupa ülkelerine ilaç satışına hazırlanıyor.
Kaynak: TÜRKİYE
Abdi İbrahim, krizde 500 kişiyi işe aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TEKNOLOJİSTİK MERKEZ
35 milyon dolara mal olan Abdi İbrahim Teknolojistik Merkezi’nin açılış töreninde Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut (solda), Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Abdi İbrahim Danışmanı Hayati İnanç (sağda) bir araya geldi.

İlaç sektörünün önde gelen firmalarından olan Abdi İbrahim 35 milyon dolarlık yeni yatırımla, lojistik alanında hizmet verecek ‘Teknolojistik Merkezi’ni hizmete açtı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yapılan merkezin açılışında konuşan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, kriz döneminde de büyümelerini sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu dönemde 500 kişiyi işe aldık. Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerine ilaç ruhsatı için müracatlarımızı yaptık. Yakın bir dönemde ürettiğimiz ürünler Avrupa ülkeleri eczanelerinde yerini alacak” dedi. Barut, Abdi İbrahim’in dünyanın en büyük 100 ilaç firması içinde yer aldığını belirterek, “Son 20 yılda yaptığımız 240 milyon dolarlık yatırım örnek olacaktır. 4 yıl içinde de 120 milyon liralık bir yatırım daha planlıyoruz. Ar-Ge merkezimizi 40 milyon dolarlık yatırımla kurduk ve burada bir çok alanda ilk olacak ilaçların üretimini gerçekleştiriyoruz. Ciromuzun yüzde 5’ini de Ar-Ge’ye ayırıyoruz” dedi.

EL DEĞMEDEN İŞLEM
Barut, kurulan merkezin yüksek teknolojik donanıma sahip olduğunu belirterek, “22 bin metrekarelik merkezde bütün işlemler el değmeden gerçekleşiyor. Manuel depolara göre daha az alanda daha fazla mal stoklanabilirken, malzeme hareketleri dahil bütün işlemler bilgisayar kontrolünde gerçekleştiriliyor” dedi. Barut, “15 ülkeye 40 milyon dolarlık ihracatımızla Türkiye’nin bir ilaç üssü olması için üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


Akdağ: Milyar dolarlık şirketlerimiz olacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, lojistik merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, gelecek 10 yılda Türkiye’den en az bir kaç ilaç firmasının dünya piyasasında milyar dolarlık değerlere ulaşacağına yürekten inandığını söyledi. Akdağ, buna herkesin inanmak zorunda olduğunu, bu konuda sektöre her türlü kolaylığı ve desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Bugüne kadar seferberlik anlayışı ile yürüttükleri sağlık hizmetlerini geliştirerek devam ettireceklerini vurgulayan Akdağ, sektörün temsilcilerini sağlık alanının bir bileşeni olarak gördüklerini ve Türkiye’de modern sağlık çağını başlatırken sektörle yüzün üzerinde görüşme yaptıklarını anlattı. Akdağ, ‘Şunu iftihar ederek söyleyebilirim ki Türkiye’de ilaç endüstrisinin geldiği nokta, teknolojinin geldiği en ileri noktadır’’ dedi. İlaç endüstrisinin potansiyelinin, mutlaka ihracat yaparak kullanılması gerektiğine işaret eden Akdağ, bu ihracatta da sektörün bir araya gelmesi gerektiğini aktardı.

abdi i̇brahim
recep akdağ
nezih barut
Yorum (1)
M.
sayın bakanımız söylediyse kesin bir bildiği vardır :D milyar dolar degilde trilyon dolarlık şirketlerımız olacak hatta tüm dünyaya aşılarını biz yollayacaz, gezegenler arası virüs ağımız sayesinde diğer ülkeleride çaktırmadan söğüşleyecez. doktorunun hacı ,saglık personelinnin abla bacı, radyoloji teknisyenlerini x ışını süzmesi yapan ülkelerlede dalga gececez ver çoşkuyu gerisi nahman
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir