Medimagazin logo

Hekim dışı personele umut doğdu

Sağlık çalışanları, hekimler gibi döner sermayelerinin emekliliklerine yansıtılmasını istiyor.
Hekim dışı personele umut doğdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tam gün yasasının bazı maddelerinin iptali için Bağımsız Kamu Sendikaları tarafından Anayasa Mahkemesine yapılan itiraz sonucu alınan yürütmeyi durdurma kararı sağlık çalışanlarını umutlandırdı.
Sağlık çalışanları, hükümete verilen 9 aylık süre içerisinde mahkemenin gerekçeli kararına göre hazırlanacak yasa taslağında döner sermaye taban oranlarının da yer almasını istiyor.


Bağımsız Sağlık Sen Genel Eğitim Sekreteri Metin Yılmaz, “Anayasa Mahkemesi'nin tam gün yasasının bazı maddelerinin iptal gerekçesi, hekim dışı sağlık personellerinin döner sermayelerinin emekliliğe yansıtılması için açtıkları davalara destek oldu.” dedi.


Yılmaz, Bakanlığın 209 Sayılı Döner Sermaye Kanununun 5. Maddesinin 4. fıkrasında yapacağı yeni düzenlemeyi, döner sermaye dağılımındaki var olan adaletsizlikleri gidermek amacıyla bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini de kaydetti.


Yılmaz, “Sendikamızın öteden beri mücadele ettiği, döner sermaye tavan oranlarındaki adaletsizlik yapılacak yeni düzenlemede giderilmelidir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı çerçevesinde yasada yer alacak olan garanti gelir emekliliğe yansıtılmalıdır. Artık yetkiliyiz diyen sendikaların hükümetin yaptığı çalışmaları sahipleneceğine bu fırsatları lehimize çevirmek için gerekli çalışmalara hep beraber imza atması gerekir.” dedi.

hekim
dışı
personele
umut
doğdu
Yorum (1)
ugur
ne kadar acıdır ki bunu benim bakanlıgım kendi personelini düşünerek yapmıyor ama mahkeme yapıyor!ve beni düşünmeyen bakanlıgım,benden verim bekliyor!bizim teşkilatımız şuna benziyor''tarlaya bakmazsan verimi artırabir misiniz?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir