Medimagazin logo

Trans yağ ve doymuş yağ asitleri depresyon riskini artırıyor

Trans yağ ve doymuş yağ asitleri bakımından zengin yiyeceklerle beslenmenin depresyon riskini artırabileceği belirlendi.
Kaynak: AA
Trans yağ ve doymuş yağ asitleri depresyon riskini artırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

İspanya'daki Las Palmas de Gran Canaria Üniversitesinden Almudena Sanchez-Villegas ve ekibinin yaptığı araştırma, Amerikan ''Plos One'' dergisinde yayımlandı.
 
Araştırma, patates kızartması gibi yiyeceklerdeki trans yağ ve doymuş yağ asitlerinin depresyon riskini artırdığını, zeytinyağı, bitkisel yağlar ve balıktaki doymamış yağların ise bu riski azaltığını gösterdi.
 
Depresyon belirtisi göstermeyen 12 binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, bu kişilerin beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzları 6 yıl incelendi.
 
Bilim adamları, trans yağ ve doymuş yağ asitleri bakımından zengin yiyeceklerle beslenenlerin, depresyona yakalanma riskinin yüzde 48 fazla olduğunu belirledi.
 
Araştırmacılar, ne kadar fazla trans yağ ve doymuş yağ asitleriyle beslenilirse, ruh sağlığının o kadar fazla bozulduğunu vurguladı.
trans
yağ
ve
doymuş
yağ
asitleri
depresyon
riskini
artırıyor
Yorum (2)
Hatice Kara
Bu çalışmanın kaynağına nasıl ulaşabilirim acaba bana yardımcı olur musunuz
0
Cevapla
murat 124
@Hatice Kara (Diyetisyen ) tabi hemen.. https://journals.plos.org/plosone/search?q=Sanchez-Villegas&filterJournals=PLoSONE buna benzer haberlerde genellikle kaynak ve isim de belirtilmez.ama burada sansliymisiz ki ilgili icerigin bilgileri tam.internetten -plos one aratilir. bulunur. ilgili site arastirmalari vermektedir. oranin arama kisminda Almudena Sanchez-Villegas aratilir ..cikan sonuclar icerisinde ilgili calisma da bulunmaktadir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir