Medimagazin logo

Veteriner hekimlerden seçim öncesi çağrı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, siyasi partilerin milletvekili adayı belirlerken veteriner hekimleri de dikkate almalarını istedi
Veteriner hekimlerden seçim öncesi çağrı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde veteriner hekimlerin de TBMM çatısı altında temsil edilmesi için siyasi partilere çağrıda bulundu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliğinden yapılan açıklamada, veteriner hekim sayısının 25 bini bulduğu ve meslektaşlarının çeşitli partilerden TBMM’de temsil edilmesini arzu ettikleri bildirildi.

Türkiye’de hayvansal üretim, gıda güvenliği ve halk sağlığına ilişkin ciddi sorunlar bulunduğu belirtilen açıklamada, tüm gelişmiş ülkelerde bu konularda veteriner hekimlerin stratejik görevler yaptıkları kaydedildi. Açıklamada, “Ülkemizin üye olmaya çalıştığı Avrupa Birliğinde tüm müktesebatın yüzde 25‘ini veteriner hizmetleri mevzuatı oluşturmaktadır. Gelecekte teşkil edilecek TBMM çatısı altında veteriner hekimlerin ne kadar önemli görevler ifa edecekleri tartışılamaz” denildi.

Şimdiye kadar TBMM çatısı altında yeteri kadar veteriner hekim olmayışının, hem ülke hayvancılığı hem de veteriner hekimlik mesleği açısından sıkıntılara neden olduğu dile getirilen açıklamada, bu nedenlerden dolayı, siyasi partilerin aday belirleme safhasında bu hassasiyeti göz önüne alarak değerlendirme yapmaları istendi.

veteriner
hekimlerden
seçim
öncesi
çağrı
Yorum (1)
M.ö
Biz hekimler mecliste temsil ediliyoruzda ne oluyor ki veterinerler temsil edilince umutlanılsın! Halimiz ortada!sağlık bakanıda hekim!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir