Medimagazin logo

Üniversite hastanesi çalışanları çözüm bekliyor

Türk Sağlık Senden yapılan açıklama...
Üniversite hastanesi çalışanları çözüm bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Üniversite hastanelerindeki sorunlar artık tahammül edilemez noktaya geldi. Asistanların grev bırakmasından, Döner sermaye adaletsizlikleri nedeniyle her gün bir üniversite hastanesinde eylem yapılması bunun en somut göstergesidir.

Performansa dayalı döner sermaye sistemine geçilmesi ile birlikte üniversite hastanelerinde tam bir karmaşa yaşanmaktadır. Söz konusu sistemle çalışanların döner sermaye gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanmıştır. Hayat standardını gelirine göre ayarlayan, harcamalarını buna göre yapan çalışanlar mağdur edilmişlerdir.

Türk Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerimizde yaşanan problemlere yönelik anket, dilekçe kampanyaları düzenleyerek yetkili Kurumlara müracaat ettik. Yaptığımız başvuralar ve basın açıklamaları ve eylemlerle üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanların sorunlarını gündeme getirdik.


Son olarak Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesine yaşanan problemlerle ilgili düzenlenen eylemde basın açıklaması yapılarak sıkıntılar dile getirildi. Sorunlara yönelik çözüm önerilerimiz hastane başhekimine iletildi. Basın açıklamasına katılan Genel Başkan Yardımcımız Abdurrahman Uysal Türk Sağlık Sen'in sorunun olduğu her yerde çalışanlarımızın yanında çözüm üreten bir sendika olarak yer aldığına dikkat çekti. Uysal "Her türlü özveri ile vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan çalışanlarımızın emeği kutsaldır. Bu emeğinin heba edilmeden karşılığı verilmelidir. Arkadaşlarımızın problemleri çözülünceye kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz." dedi

Eylemde basın açıklaması yapan Türk Sağlık-sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz'da döner sermaye ödemelerinde haksızlık yapıldığına dikkat çekerek "Pek çok sağlık çalışanının bu uygulamayla haksızlığa uğramıştır. Döner sermaye ödemelerinde asistanlar, hemşireler, sağlık teknikerleri ve diğer personellerin ağlatılmıştır. Hastanemiz ile ilgili sağlık çalışanlarını ilgilendiren sorunları hastane yönetimimize ilettiğimiz gibi siz değerli basın mensupları aracılığı ile bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor ve çözümünü talep ediyoruz." dedi.

üniversite
hastanesi
çalışanları
çözüm
bekliyor
Yorum (2)
atilla yılmaz
BANA GÖRE ÇÖZÜM; 1. TAM GÜN ÇALIŞILMALI 2. HERKESE SABİT MAAŞ VERİLMELİ (BAŞBAKANDAN DA FAZLA ALACAĞIZ GEREKİRSE. BEN BAŞBAKANLIK YAPABİLİRİM AMA BAŞBAKAN HEKİMLİK YAPAMAZ.) 3. ÖZEL MUAYENE KALKACAK (POLİKLİNK YAPMAK İSTEYEN ÖĞRETİM ÜYESİNE PERFORMANS VERİLECEK, AMA ASİSTAN ÜZERİNDEN DEĞİL) 4. MESAİ SONRASI (HASTANE ÇIKIŞ SAATLERİ DENETLENEREK) ÖZEL MUAYENE SERBEST BIRAKILACAK (İSTİSMARLARA KARŞI HASSAS DENETİM OLACAK). 5. ASİSTAN HEKİMLERE HEKİMLERE YAKIŞIR ŞEKİLDE ÖZLÜK HAKLARI VE ÇALIŞMA KOŞULLARI SAĞLANACAK.
0
Cevapla
kemal erdoğan
Üniversitede çalışan personele verilecek performans oranını hocalar ayarlıyor kendılerine tavan personele ortalama. Ayrıca yeni sistemde ortaokul mezunu bir teknisyen ile 2 yıllık okul mezunu tekni ker aynı parayı alıyor. En son iptal edilen 420 tl ek ödeme olsaydı en azından biraz olsun mağduriyetimiz giderilecekti.onuda çıkardılar ve iptal ettiler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir