Medimagazin logo

Akdağ: Sosyalist doktorlarla hastaları karşı karşıya getirdiler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların iş yükünden şikayet eden Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) meslektaşlarına en büyük haksızlığı yıllarca tıp fakültelerindeki öğrenci sayısının azaltılmasını isteyerek yaptığını öne sürdü.
Kaynak: HÜRRİYET - Mesude ERŞAN
Akdağ: Sosyalist doktorlarla hastaları karşı karşıya getirdiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdağ, hastalarla ‘beyaz önlüklüler’ arasındaki ilişkiyi arızalandıran en önemli sebebin TTB’nin eylemleri olduğunu söyledi. Demokratik eyleme saygı duyduğunu, tartışmaya açık olduğunu belirten Akdağ, “İşin içine hastaları kattığınız, hastalara hizmet vermeyeceğim dediğiniz her eylem bu ilişkiyi bozar. Yaptıkları tıp etiğine, yeminine asla uymuyor. Sorun varsa hükümetledir, hastayla ne problemleri var. Kozlarını hükümetle paylaşsınlar” dedi. 

 

Doktorların hasta ve yakınlardan şiddet görmesiyle ilgili de Akdağ şöyle konuştu: “Günde 1.5 milyon insan doktorla karşı karşıya geliyor. Çok büyük bir hizmet arzı var. Doktora yönelik şiddetin arttığıyla ilgili bir bilgi yok. Örgütlerle bunu oturup konuşmalıyız. Ama tabip örgütü temelinde sosyalist bir örgüt. Bunu kendileri yazıp çiziyor. Şimdi bütün bunları sisteme, hükümete, sağlık bakanlığına karşı oldukları için kullanmayı arzu ediyorlar. Bu bir tabip örgütüne yakışmaz. Eğer şiddeti önleyeceksek oturup, birlikte konuşalım.


Doktor sayısının en yüksek olduğu şehirlerde bile üzerlerindeki iş yükünün fazla olduğunu söyleyen Akdağ, “Hastalarımızı Avrupa, Ortadoğu’ya gönderip, ‘Hadi gidin, orada tedavi olun’ diyecek halimiz yok. Aslında doktorların üzerindeki iş yükünü de yeni sistemlerle olabildiğince dengeli paylaştırmaya başladık. istatistikler de doktor sayısının az olduğunu gösteriyor. Avrupa’da 100 bin kişiye 350 doktor, Türkiye’de 160 doktor düşüyor. Doktor sayısı artmadıkça, iş yükünü ortadan kaldıramaz. Sadece adaletli ve dengeli dağıtabilir” diye konuştu.

Performanstan dönüş yok

ESKİ sistemin vatandaşı mağdur ettiğini savunan Recep Akdağ, şunları söyledi: “AK Parti hükümeti olarak geri dönmeyeceğiz. Her ne kadar CHP bu sistemi döndürmek için Anayasa Mahkemesi’ne gitsede de, hukuk yavaş da olsa halkın lehine gelişiyor. Performans sistemi verimliliği artırıyor. Performans ödemelerinin devam etmesini uygun buluyorum. Sistemi geliştirmek için herkesle konuşmaya da hazırım.”

akdağ:
sosyalist
doktorlarla
hastaları
karşı
karşıya
getirdiler
Yorum (55)
Cd
Doktora yönelik şiddette artış yok öyle mı? Doktor va saglık çalışanına şiddet ve saldırı artık resmi belgelere ve mevzuata girmiştir. Adı da BEYAZ KOD dur beyim.
0
Cevapla
Bunaltılan dr
Yahu Bakan Bu TTB'nin hepsi sosyalistmi bilmem nemi, olayları çok güzel çarpıtıp, demogoji yapıyorsun. Ben şimdiye kadar olan seçimlerin tamamında sizleri destekledim. Oysa şimdi sizi deiğil TTB'nin savunmuş olduğu birçok görüşün doğru olduğu noktasına geldim. Yapılan araştırmalardan haberiniz varmı, hekimler intihar ediyor, en yüksek depresyon oranı ve umutsuzluğa sahipler (Prf dr Nevzat Tarhan). Aslında şu an yanlış yapıyorum, size bazı şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Sizlere karşı yapılması gereken en doğru şey susmak, herkesle konuşulmaz.
0
Cevapla
Dr. M.K.
Doktora karşı şiddetin arttığıyla ilgili bilgi yok ne demek!İlla bir iki doktor mu ölmeli? Haksızlıkları görmek için sosyalist olmaya gerek yok; biraz vicdan ve insaf sahibi olmak yeterli...Doktor sayısını arttırmak yerine doktorların iki yerde çalışmasına engel olmamak daha iyi değil miydi?Siz popülizm kokan, gerçeklerden uzak bu demeçlerinizle çocuk mu kandırıyorsunuz?
0
Cevapla
performans
performansdan madem dönülmüyor bari adil olsun.. ben göz dr uyum.. burada ben 42000 puana 2700 L alırken,erzurumdaki göğüs hst uzmanı arkadaşım 41000 puana 6400 aldı.. performans sisteminin yoruculuğunu,verimsizliğini anlatırken insanlar hep tembellikden veya muayenehane açma isteğinden sanıyorlar.. birazda ayrıntısı insanlara anlatılsa.. biz burada bahsedince insanlar şaşırıyor,belkide inanmıyorlardır,çünkü bu çşfte satandart anlaşılır gibi değil.. şu işe bir adalet getirseler insanın canı acımayacak.. bursada 34000 puan yapan ürolojicinin 6500 L aldığını duyunca burada 40000 yapıp 2400 L alan adamın ister istemez canı sıkılıyor!!!
0
Cevapla
Ruhi Bunalım
Klişe laflar. '' Görüşmeye hazırım, görüşürüm'' Peki, bugüne kadar ne yaptınız? Hekimi vatandaşın önüne yem olarak atmaktan başka? Kaç anket yaptınız ya da hekimlerle kaç kere toplanıp onları dinlediniz? Hala ideolojiden bahsediyorsunuz. Hala şunu anlayamadınız siz: Çoğumuz muayenehane peşinde değiliz. Hakkımızı istiyoruz. Halka '' doktorlar 12000 tl alacak'' dediniz. Oysa bugün biz ayda 3000 tl ye çalışıyoruz. Halkta bizi '' 12000 tl alıyorlar ama gözleri doymuyor'' diye tarifliyor. Sayenizde. Bir muslukçunun 30 tl ye conta değiştirdiği şu zamanda 20 tl ye ameliyat yaptırıyorsunuz bize. Biz performansa da tamamen karşı değiliz. Ama neresini tutsanız bir adaletsizlik fışkırıyor. ''Ben yaptım oldu'' mantığını biran önce bırakmalı, hekimlerle oturup konuşmalısınız. Mutlaka bir ara formül bulunacaktır. Belli ki bu insanların bir takım sıkıntıları var. Onları dinlemekle çözüm aramakla bir şey kaybetmezsiniz. Aksine hekimleri de kazanırsınız sayın Bakan. Bütün seçimlerde oyunu AKP ye vermiş biri olarak ben söylüyorsam, diğer arkadaşlarımı söylemeye bile gerek yoktur sanırım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir