Medimagazin logo

Türkiye'de ilaç keşfi için büyük adım atılıyor

Yale Üniversitesi ile "İlaç Keşfi ve Geliştirilmesi" konusunda dünya çapında öncü bir işbirliği yapan MSD İlaçları, projeyi şimdi de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile hayata geçiriyor.
Kaynak: YENİŞAFAK
Türkiye'de ilaç keşfi için büyük adım atılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi ile geçtiğimiz yıl "İlaç Keşfi ve Geliştirilmesi" konusunda dünya çapında öncü bir işbirliği yapan MSD İlaçları, projeyi Türkiye'de de alanında bir ilke imza atarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında içeriği MSD İlaçları ve Yale üniversitesi işbirliği ile oluşturulmuş olan ve şu anda Yale Üniversitesi'nde tıp öğrencilerine aktarılan ilaçların nasıl keşfedilip geliştirildiği ve kullanıma sunulduğu hakkındaki özel bir eğitim programı artık Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de uygulamaya konulacak. Projeyi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile gerçekleştirecek olmaktan gurur duyduklarını söyleyen MSD İlaçları Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Dr. Murat Aşık, "Bu eğitim, Türkiye'nin global açıdan rekabetçi bir noktada olabilmek için hak ettiği fırsatı yakalamasına yardımcı olacaktır" dedi. Her yıl AR-GE için yaklaşık 100 milyar dolar global yatırım yapan yenilikçi ilaç endüstrisinin bu yatırımlarından ilk hedef olarak 1 milyar dolar yatırım çekilebileceğine inandığını söyleyen Dr. Aşık, bilimsel alandaki insan altyapısı ve demografik özellikleriyle Türkiye'nin AR-GE için mükemmel bir potansiyeli olduğunu belirtti. Türkiye'de gelişmiş bir sağlık sisteminin, çok başarılı akademisyenlerin ve üst düzey üniversitelerin ve araştırma hastanelerinin olduğunu dile getiren Dr. Aşık, "Bu özel eğitim projesinin önümüzdeki yıllarda Türkiye'de AR-GE çalışmalarının katlanarak büyümesine yardımcı olacağına inancımız tam. Türkiye şu anda global Ar-Ge yatırımından yalnızca 60 milyon dolar pay alabiliyor. Gerekli ekosistemin oluşması çok önemli. Endüstri-akademi işbirliği alanında açılım getiren bu gibi projelerle birlikte ülkemizde Ar-Ge'nin GSMH'ya oranında hedeflenen yüzde 2 oranına ulaşmada da yol kat edilebileceğiz" dedi.

MSD Türkiye'de canlı aşı üretimi için kolları sıvadı

MSD'nin canlı aşılar dahil aşılarının pek çoğunu Türkiye'de üretebilmek için kolları sıvadığını söyleyen Dr. Aşık, "Tüm bu çalışmalar ve yatırımlar MSD'nin global alanda lider bir aşı şirketi olmasının ve aşı alanında giderek artan karşılanmamış ihtiyacı karşılamak için gösterilen kararlılığının bir göstergesidir" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın özellikle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın özel gayretleriyle aşı üretimi konusunda ciddi adımlar atıldığını ve MSD açısından çalışmaların son noktaya geldiğini belirten Dr. Aşık, "Şartların olgunlaşması ile 2011 sonuna kadar Türkiye'de aşı üretimi çalışmalarına başlanması planlanıyor" dedi.


 

türkiye'de
ilaç
keşfi
için
büyük
adım
atılıyor
Yorum (1)
alper
1.YERLİ AŞI TEKNOLOJİSİ 2.YERLİ TOHUM TEKNOLOJİSİ 3.KUVVAİ MİLLİYE RUHUNUN CANLI TUTULMASI işte gerçk milliyetçilikbudur,vatanseverlikde budur.gerisi hikaye.hamasetçilere duyrulur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir