Medimagazin logo

Döner sermaye emekli maaşına yansıtılsın talebi

Sağlıkçılar döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için dilekçe kampanyası başlattı. Kampanya için hazırlanan dilekçelerde döner sermaye ek ödemelerimin emekli aylığına yansıtılmamasının mağduriyete yol açtığı öne sürüldü.
Döner sermaye emekli maaşına yansıtılsın talebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tam gün yasası ile doktorların döner sermayelerinin bir bölümünün emekliliğe yansıtılmaya başlandığının belirtildiği dilekçede tabip dışı sağlık personellerine ödenen döner sermaye ek ödemesinin emekliliklerine yansıtılmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu dile getirildi. Döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması için ilgili mevzuatlarda gerekli yasal değişikliğin yapılarak mağduriyetin giderilmesi istendi.

Dilekçe kampanyasına sağlık çalışanlarını destek vermeye çağıran Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Çalışanların döner sermayelerinin emekli yansıtılmaması nedeniyle emekli olduklarında gelirlerinde çok ciddi bir azalma oluyor. Sağlıkçı geçinememek kaygısıyla emekli olmaktan korkuyor. Dinleneceği bir dönemi çalışmak zorunda kalıyor. Emeklilikte sağlık çalışanlarının raht edebilmesi için tüm sağlıkçıların döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır." dedi.

döner
sermaye
emekli
maaşına
yansıtılsın
talebi
Yorum (1)
erdem yücel
arkadaşlar emekliliğe yansıtılsın istiyorsan eğer en az şimdi aldığından 100-200 tl daha az döner alırısn. bizde en az 350 civarınd kesinti oluyor. vergi dilimiyle şu an 1137 sabit ek ödeme alıyorum. bu benden brüt 1900 tl civarında kesiliyor. eskiden olsa 1137 yerine 1500 civarında alıyor olurdum. tercih sizin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir