Medimagazin logo

Türk doçent “İmplant zirvesi”ne katıldı

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tözüm, Ukrayna Oral İmplantoloji Derneği'nin davetlisi olarak ülkede düzenlenen büyük organizasyonda yer aldı.
Türk doçent “İmplant zirvesi”ne katıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Ukrayna, Bulgaristan, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerden toplam 60 kişilik gönüllü cerrah ve protez uzmanın yer aldığı organizasyonda bir günde 33 ameliyathanede eş zamanlı olarak, 70 yaş üzeri 86 hastaya 344 diş implantı yerleştirildi.


     Tözüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna Oral İmplantoloji Derneği tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'de geçtiğimiz hafta içinde ''Quality of Life to Our Parents'' isimli hayır amaçlı büyük bir organizasyon düzenlendiğini söyledi.


     Bir tam günde yetmiş yaş üzeri 86 hastaya toplam 344 diş implantının başarı ile yerleştirildiğini ve 74 hastanın aynı gün içerisinde anında protezlerinin yapıldığını anlatan Tözüm, tüm ameliyatların Kiev Asker Hastanesi'nde gerçekleştirildiğini belirtti.


     Tözüm, toplantıda hastaların büyük çoğunluğunun Ukraynalı Gaziler olduğunu ifade ederek, ''Aynı dili konuşmasak ve aynı kültürü paylaşmasak da insanların yararına olan bu tip organizasyonlara katılmak çok önemli. Her şey sadece insanların mutluluğu ve sağlığı için olmalı. Ben de ameliyat ettiğim ve ameliyatlarına katıldığım hastaların gözlerinden okunan o sıcak ve minnet dolu bakışları gördüğümde ülkem adına hissettiğim mutluluk ve gururu hiç bir şeyle paylaşamam'' diye konuştu.
    
     -DİŞ İMPLANTI BAŞARI ORANI YÜZDE 95-
    
     Diş implantının, ağız bölgesinde eksik olan ya da kaybedilmiş dişlerin yerine uygulanabildiğini belirten Tözüm'ün verdiği bilgiye göre, implant ağız kanserleri ya da doğuştan ağızda diş bulunmaması gibi durumlarda da uygulanabiliyor.


     Uygulama, genel sağlık durumu iyi, ağız bakımı sağlıklı olan kişilerde yüzde 90-95 oranında başarılı sonuçlar doğuruyor.


     Vücutta herhangi bir bölgede oluşan kanserlerde, çok iyi kontrol altında olmayan şeker hastalarında, kemik erimesi bulunan kadın hastalarda ve hormon ilacı kullananlara diş implant yapılamıyor.


     Uygulama, gerekli ön klinik ve radyolojik çalışmalar yapıldıktan sonra lokal anestezi altında diş eti kesisi açılıyor. Daha sonra implant sisteminin ara elemanları ile kemikte yuva açılıyor, ardından yuvaya implant yerleştiriliyor ve dikiş atılıyor. Yaklaşık 3-6 aylık kaynama döneminden sonra protez aşamasına geçilerek işlem tamamlanıyor.

türk
doçent
“i̇mplant
zirvesi”ne
katıldı
Yorum (1)
alp tural
Bir suru akademisyen cesitli toplantilara katilip sunumlar yapiyor bu arkadasin ozelligi nedir ben anlayamadim,
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir