Medimagazin logo

Diyarbakır Eğitim'de sözleşmeliler kadroya geçti

Hükümetin 205 bin sözleşmeli çalışanı kadrolu yapan yönetmeliğin resmi gazetede yayınlamasının ardından Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadroya geçen sözleşmeli sağlık personellerine müjdeli haber konferans salonunda toplantı düzenleyerek verdi.
Diyarbakır Eğitim'de sözleşmeliler kadroya geçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 DİYARBAKIR-Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur,Başhemşire Hayriye Kaya ve çok sayıda 4 B’li personelin katılımıyla konferans salonunda verildi.  Konferansta bir konuşma yapan Yusuf Yağmur, ,” 4B statüsünde çalışan personellerin 657’ye geçmesine personeller kadar ben de çok sevindim. Orta doğuda en iyi hastane olma yolunda gün, gün başarılar ve yeni hizmetlerle emin adımlarla ilerliyoruz. Binlerce sözleşmeli çalışanı mutlu eden sayın başbakanımız ve hükümete teşekkür ediyoruz “ dedi.

 

Yağmur konuşmasına şu cümlelerle devam etti; “Bildiğiniz gibi Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname ile 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte çalışmakta olan ve 48 inci maddede belirtilen genel şartları taşıyanlardan otuz gün içinde yazılı olarak başvuranlar, pozisyonlarının vizeli olduğu teşkilat ve birimde, bulunduğu pozisyon unvanıyla aynı unvanlı 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan memur kadrolarına, bulunduğu pozisyon unvanıyla aynı unvanlı memur kadrosu olmaması halinde, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan kadro unvanlarıyla sınırlı olmak ve sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin vize cetvellerindeki nitelikler dikkate alınmak suretiyle Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanırlar. Memur-Sen'in sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönündeki talep ve girişimleri içinde tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ederim. Personelimiz bize dilekçe ile 30 gün içinde başvuru yapacaklar ve 60 gün içinde kadro değişimleri yapılacaktır. Hastanemizde 688 personel 4B olarak çalışmaktır. Bunların 353 hemşire ve yardımcı sağlık personeli merkezi bütçeden maaş alırken 335 arkadaşımızın maaşını döner sermayemizden almaktaydı. Yaklaşık 450 000 TL maaş vermekteydik. Türkiye geneli tüm hastanelerin döner sermayeleri büyük oranda rahatlayacaktır. 192 bin personel kadroya geçmiştir. Pozisyonları gelir düzeyleri, sosyal statüleri, tayin hakları bir anda değişmiştir. Bu olağanüstü bir durumdur. Tüm hemşire ve tüm sağlık çalışanımız adına Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e teşekkür ediyor saygılarımızı arz ediyoruz.”dedi.

diyarbakır
eğitim'de
sözleşmeliler
kadroya
geçti
Yorum (3)
gülden kılıç
başbakanımız çalışanlara bi güzellik yaptı ama lisans mezunu olup yüzlercesi evde oturuyor bizim gibi güzel sanatlar fakultesinden mezun olanalrada kamuda iş istiyoruz lütfen bizimde sesimizi duyun bizede kadro verin geçen sene kpss genel yetnek genel kültür sınavına girdik ama bi alım olmadı .
0
Cevapla
zeynep alper
biz güzel sanatlardan mezuun olduk kaç yıl oldu evdeyiz yaşımızda geçti yüksek lisanstan 85 aldım ama akademisyen olamıyorum yaş sınırını aşıyorum ama MİLLİ EĞTM BAKANLIĞI bu sınırı öğretmenlerden kaldırdı.YÖK te akademisyenliktede kaldırsın lütfen başbakanımız bu sorunumuzu çözssün lütfen öğretim görevlisi araştrma görevlisi olmak istiyoruz ama yaş sınırımız aştığı için aldığımız puanlar boşa gidiyor noluuur buna bi çözüm bulun bizede bi kapı açılsın devlet bizede kadro versin.AKADEMİSYEN OLABİLMEK İÇİN YAŞ SINIRI KALDIRILSIN LÜTFEEEN.sanatımızı yapmak üretmek geniiş alanlara yaymak istiyoruz LÜTFEN YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ
0
Cevapla
murat
bayanlar yanlis yerdesiniz..burasi saglik kokenlilerin aglama duvari..burada biz yazip yazip desarj oluyoruz..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir