Medimagazin logo

Hemşirelerin “yönetici memnuniyeti” artırılıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan hemşirelere yönelik anket düzenledi.
Hemşirelerin “yönetici memnuniyeti” artırılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA-Akdeniz Üniversitesi Hastanesi hemşirelerinin yeni uygulanmaya başlanan katılımcı yönetim yaklaşımından memnun oldukları belirlendi. Üniversitesi hastanesinde görev yapan hemşirelerin memnuniyet oranının yüzde 72 olduğu açıklandı. Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dr. Emine Kol, hemşire memnuniyetinin hasta bakım kalitesinin yükseltilmesi ve maliyetleri düşürmede oldukça etkili olduğunu söyledi. Hemşire memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmaların yaklaşık iki yıldır devam ettiğini kaydeden Emine Kol, memnuniyet düzeyinin 290 hemşirenin katıldığı anketle ölçüldüğünü belirtti.

Kol, 60 soruluk anketin sonuçları hakkında, “Hemşirelerin, adil performans değerlendirmesine yönelik memnuniyeti 2009 yılında yüzde 61 iken 2011'de yüzde 89, yöneticilerin yaklaşımından memnuniyetleri ise 2009'da yüzde 59 iken 2011'de yüzde 72. Sonuç olarak anketimizde yüzde 60'ın altına düşen bir ortalama bulunmamaktadır. Bu da bize hemşirelerin memnuniyetini açıkça göstermektedir” dedi. Hemşire memnuniyetinin sağlanmasında izledikleri yöntem hakkında da bilgi veren Kol şunları söyledi:

“Dahili, cerrahi ve özellikli birimler için hemşirelik kurulları oluşturulmuştur. Bu kurullarda hemşirelik hizmetlerinin işleyişi ve yönetimi ile ilgili ortak alınan kararlar tüm çalışanlara duyurulmaktadır. Çalışanların performansı yine çalışanlar tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda olumlu ya da olumsuz durum geliştiğinde Geri Bildirim Formları ile raporlandırılmaktadır. Bu yöntem objektif olması nedeni ile çalışanlar tarafından kabul görmektedir. Bununla birlikte adil ve şeffaf bir atama sistemi için yoğun bakım çalışma süresi, eğitim (Lisans üstü eğitim), yapılan bilimsel çalışmalardan oluşan bir puanlama yapıyoruz. Yapılan puan listesi ve atamalar tüm çalışanlar tarafından bilgisayar ortamında sürekli izlenebilmektedir. Klinik sorunlar için 35 kişiden oluşan klinik temsilcileri ile ayda bir kez bir araya gelerek yaşanan sorunların çözümüne yönelik stratejiler belirleniyor. Sorunların çözümünde bizzat hemşireler yer alıyor.”

Emine Kol ayrıca oluşturulacak intranet sistemi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşirelerin internet ortamında birbirleri ile iletişim sağlamalarını amaçladıklarını bildirdi. Kol, şikayet, öneri, mail duyurusu gibi işlemleri çağın gerektirdiği şekilde ele aldıklarını ifade ederek, amaçlarının hemşirelik hizmetleri ve yönetiminde, hemşirelerin de yer alarak kurum aidiyet duygusunu geliştirmek olduğunu belirtti.

hemşirelerin
“yönetici
memnuniyeti”
artırılıyor
Yorum (3)
cemile
Başlık yanlış olmuş .Sadece akdeniz Üniv. Hast. İçin geçerli bir çalışma bu. Bu çalışmada da görüyoruz ki akademisyen ve yeniliğe açık yöneticilerce yönetilen hemşireler memnun olabiliyor. Darısı halen gelişime kapalı lise mezunu hemşirelerce yönetilen kurumların başına....
0
Cevapla
neco
başlık dikkatinizi çektimi ''artırılıyor'' ''artıyor değil'' her şey dayatma,
0
Cevapla
sevgi .....
kesinlikle halen gelişime kapalı hatta eskileri günümüzde yaşamaya çalışarn örümcek kafalı sorumlu ve yöneticimiz var....valla ben memnun değiilim....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir