Medimagazin logo

Cerrahpaşa: Boşaltılan hastane binalarıyla ilgili inceleme sürüyor

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıbbi onkoloji, hematoloji/diyaliz ünitesi, çocuk polikliniği, KBB polikliniği ve kreş olmak üzere ayrı ayrı binalarda çatlamaların oluştuğunu açıkladı. İlgili binaların bugün itibariyle boşaltıldığını belirten rektörlük, binalardaki incelemelerin sürdüğünü belirtti.
Cerrahpaşa: Boşaltılan hastane binalarıyla ilgili inceleme sürüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıbbi onkoloji, hematoloji/diyaliz ünitesi, çocuk polikliniği, KBB polikliniği ve kreş olmak üzere ayrı ayrı binalarda bazı kolonlarda ve zeminin bazı bölümlerinde çatlamalar oluşmuştur. Bu fizik yapı etkilenmelerinin nedenleri uzman ekip tarafından araştırılmaktadır. İstanbul Üniversitesi, en küçük riski de değerlendirerek 17 Kasım itibarıyla, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ilgili bölümlerinde geçici tedbirlere başvurulmuştur. Teknik incelemeler, her platformda titizlikle ve tüm ilgili olabilecek kurumlarla koordineli olarak sürdürülmektedir. Uzman ekibin hazırlayacağı ön rapor tamamlandığı anda kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.


Açıklamada ayrıca, "2010 yılında da benzer hasarlar oluşmuş ve ortaya çıkan riskler nedeniyle merkez laboratuvarı taşımak zorunda kalınmıştı. Hasta ve çalışan güvenliği en üst düzeyde sağlanarak, bu olayda da en kısa sürede gereken taşınma önlemleri alınmış ve tamamlanmıştır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinin ilgili binalarının taşınması sürecinde bize yardımcı olan hasta, hasta yakını ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz. İstanbul Üniversitesi Hastaneleri yenileme çalışmaları sürecine destek veren devletimizin tüm kurumlarına da ayrıca şükranlarımızı sunarız." ifadelerine yer verildi.

i̇stanbul
üniversitesi:
boşaltılan
hastane
binalarıyla
ilgili
inceleme
sürüyor
Yorum (1)
doktor bakkal
cerrahpaşa yı ikitelli ye taşıma planının ilk perdesi oynanıyor bu aralar.hadi hayırlısı..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir