Medimagazin logo

YDUS bu yıl 20 dalda yapılacak!

Temmuz 2012’de yapılacak YDUS’un 20 dalda yapılması planlanıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN - Dr.İbrahim ERSOY
YDUS bu yıl 20 dalda yapılacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Bu yıl Temmuz ayında yapılacak Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS)’nda, sınav yapılacak branş sayısının arttırılması planlanıyor. Daha önceleri altı-yedi uzmanlık dalında yapılan YDUS, 2012’de 20 alanda yapılacak. ÖSYM’nin 20 alanda sınavla ilgili çalışmalara başladığı kaydedilirken, yan dal uzmanlık öğrencisi almak için sınav yapılması planlanan ana dallar şu şekilde belirlendi:

 

ydus
bu
yıl
20
dalda
yapılacak!
Yorum (7)
murat murat
Pes artık, Aile Hekimliği Uzmanlığı niye yok kardeşim?ABD de 5 yandalımız var , Alın size linki : http://www.abms.org/who_we_help/physicians/specialties.aspx Tablodada görüldüğü üzere 5 Yan Dalımız var , neden YDUS 'a giremiyoruz?
0
Cevapla
Ozan Kaya
Sayın Murat Murat Sorunuzun iki yanıtı olabilir: 1- Aile Hekimligi dahi ülkemizde uzmanlık olarak değil sadece bir unvan olarak görüldüğü, 2 haftalık kurs kafi (!) sayıldığından. 2- Geriatri disinda Adolesan Tıbbi, Uyku tıbbi vs. Yan dal egitimi veren Kurum olmadıgı icin, çok müthiş Saglik sistemimizde bunlar ihtiyaç duyulmadan uzmanlıklar olmadığından.
0
Cevapla
op
göz hastalıklarında yaklaşık 11-12 alt birim var. ( kornea, glokom, retina, şaşılık, keratorefraktif, oküloplastik cerrahi, üveit, nörooftalmoloji, pediatrik oftalmoloji...) bu nedenle gözde de yandal sınavı olmalı bence.
0
Cevapla
se
Merakla bekliyorduk; tüm üniversite hocalarımızdan mümkün olduğunca kontenjanları yüksek tutmaları ve buna her sene devam etmeleri dileğiyle.
0
Cevapla
mustafa yılmaz
yan dal branslarını istersenız 100 tane yapın cazıp hale getırmedıgınız surece kımse gıtmez..dahılıye uzmanıyım tıp fak yan dal kazanır ısem 3 yıl egıtım de alacagım para 1800 doner ve nobet tutarsa dahıldır.sonrasında 2 yıl mecburı hızmetı var..bu devlete pratısyen dahılıye uzmanı yan dal uzmanı olarak toplam suan 3 yıl yaptım kazanırsam 1,5 yıl daha yapılacak hangı meslekte mecburı hızmet 4,5 yıl...ve unıversıtede malesef bu yandalı verecek hoca kaldımı acaba o da ayrı konu..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir