Medimagazin logo

Prof.Dr.İhsan Karaman bu kez "performansın kitabını" yazdı!

Prof.Dr.İhsan Karaman bu kez "performansın kitabını" yazdı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medimagazin okuyucularının "Tuzun koktuğu noktadayız, performanstan vazgeçilmeli" yazısıyla da tanıdığı Prof. Dr. İhsan Karaman bu kez bir kitapla "kendi performansını" ortaya koydu.

 

Prof. Dr. İhsan Karaman ‘Cinsel Sağlıktan Mutlu Aileye’ kitabıyla cesur bir çıkış yaptı. Babası Hayrettin Karaman’ın önsözünü yazdığı kitapta muhafazakar camia için tabu olan birçok konuya kitabında yer verdi.

 

 

Prof. Dr. Karaman kitabın girişinde şu cümlelere yer verdi:

Bilindiği gibi aile, bir kadın ve bir erkeğin toplumsal, ruhsal ve bedensel anlamda biraraya gelmesiyle teşekkül eder ve daha sonra çocuklarla, nesillerle toplumsal hayatın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunur. Aileyi geliştirmenin yolu da, onu kuran kadın ve erkeğin ilişkilerini geliştirmek ve güzelleştirmekten geçer. Sevgi dolu bir hayata ulaşmak için aile içi ilişkilerin psikolojik, sosyolojik ve ekonomik boyutlarını geliştirirken, bedensel ve cinsel yönünü asla ihmal etmemeliyiz. Yine bildiğimiz gibi, cinsellik insanın mutluluk, başarı ve ilişkilerini derinden etkileyen bir hayat gerçeğidir. Sağlıklı cinsellik de bireyin, ailenin ve toplumun güçlü olmasında en önemli faktörlerden biridir. Meslek hayatımızda ve toplumsal hayatta karşılaştığımız ve edindiğimiz tecrübelerden biliyoruz ki, ülkemizde sıklıkla gözardı edilen ve dile getirilmeyen aile içinde bir cinsel mutluluk eksikliği sözkonusudur. Her ne kadar basit sorgulamalarda ve toplumsal ilişkilerde böyle bir problemin varlığı inkâr edilse de, görmezden gelinse de, toplumun önemli bir kısmını oluşturan birçok ailede doktor ve psikolog başvurularını; hatta aile içindeki çatışmaları, ayrılmaları beraberinde getiren bir cinsel mutluluk eksikliği sözkonusu. Bununla ilgili çarpıcı rakamlar da var elimizde.

 

Toplumun her kesiminde, cinselliği sadece birleşme eyleminden ibaret gören ve bedensel olduğu kadar duygusal anlamda da beraberliği, bütünleşmeyi ve paylaşmayı içinde barındıran cinsel ilişki kavramının gerçek anlamından uzak olan kişiler çok sık olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla biz, bu eksikliğin aile içi çatışmalara yol açtığına şahit olan bilim insanları ve hekimler olarak, bu önemli konuya parmak basmak ve toplumu ahlakî ve bilimsel çerçeve içerisinde bilgilendirmek amacını taşıyoruz.

 

Kitap boyunca okuyacağınız röportajlarda, yediden yetmişe aile içinde cinsel sağlık ve mutluluğun artırılmasına yönelik olarak, farklı konuların derinlemesine irdelendiğini görecek, karşılaştığınız sorunların çözümünü ararken yardımcı ipuçlarını bulacaksınız...

 

 

 

İÇİNDEKİLER

TAKDİM

GİRİŞ

GENEL KONULAR

Sağlıklı Cinsellik

Ömür Boyu Aşk

Cinsel Eğitim

Cinsel Mitler, Hurafeler ve Yanlış İnanışlar

Cinsel Fanteziler

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Bitkiler ve Cinsellik

Cinsel Organ Estetiği

Muhtelif Sorular ve Cevaplar

ERKEKLER İÇİN

Erken Boşalma

Sertleşme Bozukluğu

Kanser ve Cinsellik

Yaşlanan Erkek Sendromu

Yaşlanan Erkekte Cinsellik

Prostat Hastalıkları

Prostat Ameliyatları ve Lazer

Makat Hastalıkları

Erkek Kısırlığı

Yeryüzü Bahçesinin Şefkat Tomurcukları

Kalp-damar Hastalıkları ve Sertleşme Bozuklukları

Erken Yakalanmış Prostat Kanserinin Tedavisi

Küçük Penis ve Penis Büyütme

KADINLAR İÇİN

Kadında Cinsel İsteksizlik

Vajinusmus

Kadın Hastalıkları ve Cinsellik

Menopoz, Yaşlanan Kadın ve Cinsellik

İdrar Kaçıran Kadınlar

Meme Hastalıkları

ÇOCUKLAR İÇİN

Çocukların ve Gençlerin Cinsel Eğitimi

Kız ve Erkek Çocuklarda Dış Cinsel Organ Anormallikleri

Tüm Yönleriyle Sünnet

Yatak Islatma

İnmemiş Yumurta

cinsel sağlıktan mutlu aileye
ihsan karaman
kitap
Yorum (2)
Frankie Bellevan
ali rıza demircan hoca daha önceden bu konuya el(bel) atarak muhafazakar kesimleri yeterince bilgilendirmişti.kitap satış rekorları kırmıştı.muhafazakar olmayan kesimler için de dr.haydar dümen cinsellikle ilgili bilgilendirme görevini neredeyse yarım asırdır devam ettiriyor.yine de prof.dr.ihsan karaman'ın kitabının ana teması cinsellik olduğundan,kitap ülkemizde hem iş yapar,hem de iş tutturur.bakalım performansa katkısı ne oranda olacak.performansın bu türüne kim karşı olabilirki?iyi performanslar.
0
Cevapla
adil gündoğan
Bilimsel veriler ışığında hazırlanmış bir kitap.Muhafazakar olsun olmasın herkesin istifade edebileceği bir eser olduğuna inanıyorum. İnsan,organları ve duygularıyla bir bütünü teşkil eden bir varlık.Midesi ağrıyan,kolu,ayağı,kulağı acıyan veya psikolojisi bozulan bir insan nasıl hekime rahatça başvurabiliyorsa eşiyle cinsel iletişim anormalliği yaşayan bir kişi hekimiyle bu konuyu rahatça paylaşabilmelidir ve çözüm arayabilmelidir.Bu konuda rahatsızlığı olan bir kadın veya bir erkek sıkıntılarını içlerine gömüyor,Maalesef tapu gördükleri,günah-ayıp zannettikleri bu konuyu ihmal edebiliyor.Konu ile ilgili zamanla problemler büyüyor,budaklanıyor,değişik mecralara sapmalara varabiliyor.Cinsellik konusunda toplumumuz maalesef yeterince eğitilmemiştir.Çoğu insanımız bu konuda cahildir.İşin kötüsü bazıları bu cahilliğin temelini dini inanca oturtmaya çalışır ki büyük bir yanılgıdır.(Cinsel eğitim kız olsun erkek olsun anne-baba tarafından evlatlara verilmelidir ve farzdır) Bu konuda eksik kalan boşluğu Haydar Dümen gibileri doldurmaya çalışır.(Haydar Dümen’in birkaç makalesini okudum,cinsellik eğitimi adı altında fuhuş öğretiyor) Bir hekim olarak şimdiye kadar karşılaştığım birçok aile probleminin; anlaşmazlıklarının, boşanmalarının,kavğalarının,psikolojik rahatsızlıkların ve sosyal ayrışmaların temelinde –deştikçe- cinsel problemler olduğuna şahit oldum. Tabi ki tek sebep cinsellik değildir ama bu sebep azımsanmayacak kadar büyüktür. Eşler arası sağlıklı cinsel iletişim olmadan aile huzuru sağlanamıyor.Aile huzurunu sağlayamayan eşler zaman içinde psikolojik,sosyal,kültürel ve iş çevresinde de sıkıntılar,iletişim sapmaları,anormallikleri yaşamaya başlıyor.Hayatta başarısız olabiliyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir