Medimagazin logo

Bayburt Devlet Hastanesi’nin ek bina ile kapasitesi 150’ye çıktı

1989 yılında temeli merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından atılarak, 1999 yılında 100 yataklı olarak hizmete açılan Bayburt Devlet Hastanesi’nin, 50 yataklı yeni ünitelerinin hizmete açılmasıyla kapasitesi 150’ye ulaştı
Bayburt Devlet Hastanesi’nin ek bina ile kapasitesi 150’ye çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
1989 yılında temeli merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından atılarak, 1999 yılında 100 yataklı olarak hizmete açılan Bayburt Devlet Hastanesi’nin, 50 yataklı yeni ünitelerinin hizmete açılmasıyla kapasitesi 150’ye ulaştı.

Çevre düzenlemesi ile göz dolduran hastanenin yaklaşık 10 bin metrekare çim alan ve ağaçlandırmaları ile kaplı alan içerisinde. 2000 yılında hizmete açılan 11 makine ile 41 sürekli diyaliz hastasına hizmet veriyor olması yanı sıra, Ana Çocuk Sağlığı olarak hizmete açılmış olan binanın da yeniden restore edilerek, İntaniye, Göğüs Hastalıkları ve Nüroloji üniteleri ile bir Diş ünitesinin hizmete sokulmasıyla yeni bir çehreye kavuşturulmuş oldu. Yeni ünitelerde mevcut 50 yatak, 2’şer yataklı odalar şeklinde dizayn edilmiş şekliyle teknolojinin son ürünleri ile de donatılmış olarak hizmet sunacak. 16 Mart 2004 yılında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Bayburt’a yaptığı ziyarette Bayburt eski Valisi Akif Tığ, Sağlık Müdürü K. Kadri Karaoğlu ile Başhekim Dr. Sinan Köksal’ın katkılarıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne ek olarak 50 yataklı bina ve Diş Protez Merkezi kazandırılmıştı.

Bayburt Devlet Hastanesi’ne 450 milyar lira harcanarak faal hale getirilen 50 yatak ilave hastane binasınının açılışı yapıldı. Vali Musa Küçükkurt, Anadolunun pek çok yerinde 25 yataklı Devlet Hastanelerinin 10 yıldan beri inşaatlar halinde devam ettiğini belirterek, “Ama Bayburt’ta Devlet Hastanesi’ne 50 yatak gibi çok ciddi bir rakam ilavesi ile 4 ayda biten 50 yatak ilaveli hastanemiz Bayburt için gerçekten çok büyük bir hadisedir.’’ dedi. Bayburt Sağlık Müdürü K.Kadri Karaoğlu ise, Bayburt’ta sağlık sorununun her geçen gün iyiye doğru gittiğini ifade etti. Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sinan Köksal ise, “Elimizden geldiği kadar bu hizmet binamızı en iyi bir şekilde düzenlemeye çalıştık."dedi Ek binayı gezen Vali Küçükkurt, hastalara acil şifalar dilerken hemşirelerede güleryüzlü olmaları tavsiyesinde bulundu. Daha sonra yeni yapılan Röntgen Çekim Merkezi ziyaretçilerle basına tanıtıldı.



Zaman
bayburt
devlet
hastanesi&#8217
nin
ek
bina
ile
kapasitesi
150&#8217
ye
çıktı
Yorum (1)
Hayati Erol
Hocam sizden ekibinizden Allah bin kere razı olsun.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir