Medimagazin logo

Almanya doktor arıyor

Almanya'da beş yıl içinde 40 bin doktor emekliye ayrılacak. Siyasetçiler zaten var olan doktor açığının artmaması için çözüm arıyor.
Kaynak: Deutsche Welle Türkçe
Almanya doktor arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alman siyasetçiler uzun süredir, doktor açığı tehdidine çözüm arıyor. Sağlık Sigortaları Sözleşmeli Doktorlar Federal Birliği'nin (KBV) verilerine göre, beş yıl içinde 40 bin doktor emekliye ayrılacak. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda büyük bir doktor açığı ortaya çıkacak. Meslek birliklerinin verilerine göre, şu anda bile Almanya'da on binlerce bakım personeli açığı mevcut.

Öte yandan, Hartmannbund doktor örgütünün 20 binden fazla kişiyle yaptığı ankete göre, Almanya'daki doktor açığıyla ilgi tüm uyarılara karşın, her iki tıp öğrencisinden biri eğitim sonrası doktorluk yapmayı düşünmüyor.

Öğrenciler, bu kararlarına gerekçe olarak ise kliniklerde uzun çalışma saatleri ve aile hayatını sürdürmeye elverişli olmayan çalışma koşullarını gösteriyor. Bu yüzden, genç doktorlar sıklıkla yurt dışına gitmeyi ya da doktorlara görev veren sanayi kollarında çalışmayı tercih ediyor.

almanya
doktor
arıyor
Yorum (20)
hasan canerler
almanyada uyanış başlamış hepsini tebrik ederim, yeni hayatlarında başarılar dilerim oraya gitmeyi de hiç mi hiç düşünmem, emekli olacağım
0
Cevapla
RKTR
Her iki tıp öğrencisinden birinin mesleği yapmayacağı yazılmış, bu da benim aldığım "% 40 mesleği bırakma" oranıyla uyumlu .. Almanya'ya birkaç kez gittim. Doktorlara karşı büyük saygı ve sevgi gördüm. Ve orada performans, mütemadiyen doktor aşağılama, dövme, diplomaya el koyma, vb. gibi pratikler de yok. Maaşlarını bilemiyorum, ama Dünya'nın açık farkla en güçlü ekonomisinde hekimler de herhalde aç kalmazlar. Peki o zaman, neden bu kaçış ?? Geçenlerde gazetede "Almanya'da malpraktis davaları patladı !" diye bir haber vardı. Galiba sizde de benzeri bir şeyler çıktı. Onunla alakası olabilir mi acaba ? Bu tür davalar "patlayınca", nihai sonucun ne olabileceğini görmek açısından dramatik bir örnekle karşı karşıya olabilir miyiz ? ..
0
Cevapla
murat çelikten
almanya bizler için kolaylık sağlar ise bir saniye bile durmam bu ülkede derhal iltica ederim. bir hekim olarak bu kadar ezildiğimiz, maddi olarak bu kadar düşürüldüğümüz. işgücümüzün bu kadar ucuzlatıldığı bir dönem bir daha göremeyiz herhalde. hekimlere artan şiddet olaylarından sonra hasta ve yakınlarından korkar oldum. bitirdiniz bizleri... diplomamıza el koydunuz sanki siz okuttunuz bizi? harcımızı kendimiz ödedik (harç olayı zaten sosyal devlet ilkesine aykırı). ben kredi de almadım, alanlarda geri ödedi. mecburi hizmet şartı koydunuz, kimimizi şırnak, mardine kimimizi antalya izmir e gönderdiniz. kurum içinde bile açmadığınız yerleri mecburi ile doldurdunuz. doğuya giden hekime ankara da çalışan hekimden her yıl için en fazla 600-800 puan fazla verdiniz. biriktir 15 yıl da kurum içinde batıya geri dönebilesin. doğuya gideni unuttunuz. polise doğuyu askerlikten saydınız, hekime doğuyu askerlikten saydıramadınız. şırnak a eş durumundan gitmek istedik, orası A grubu gidemezsin dediniz.(anestezi) antalya ya eş durumundan tayin istedik ama orası B grubu olunca gidebildik (ftr) kusura bakmayın ama bu kadar adaletsizliğin olduğu başka bir meslek grubu ve bakanlık yok. beni türklüğümden, dinimden ve mesleğimden soğuttunuz. ilk fırsatta bu ülkeyi terk edeceğim. insana insan gibi değer veren, lafta değil özde sosyal devlet olan,insanların okuyanlara değer verdiği, herkesin elinde silahın olmadığı bir memlekete yerleşeceğim. Bu ülkede iyi insanlar da elbet vardır, sizlerden özür diliyorum gitmeden...
0
Cevapla
cd
Almanya başvuruları açsın, bir saniye düşünmeden başvuruyu yapacağım. Yeter!
0
Cevapla
dr.sinan
Almanyada türk nüfusu fazla.Türkiyeden doktor isteyebilir.Şahsım adına Almanya yı tercih ederim. Burdan en az 3 kat para kazanacağımdan eminim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir