Medimagazin logo

2010 TUS'unda şok! Herkesin kazandığı yer değişti!

12 Aralık 2010 tarihinde yapılan TUS'la ilgili Danıştay İdare Mahkemesinin kararını onayınca, ÖSYM soruları iptal ederek yeni bir sonuç açıkladı.
2010 TUS'unda şok! Herkesin kazandığı yer değişti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÖSYM tarafından 12 Aralık 2010 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi ile ilgili Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) soru kitapçıklarındaki bazı soruların hatalı olduğu öne sürülerek bu soruların iptali talebiyle Ankara 15. İdare Mahkemesine dava açılmıştı. Açılan davada mahkeme dava konusu işlemin ve uyuşmazlığa konu olan soruların iptaline karar vermişti.

ÖSYM'nin Danıştaya yaptığı temyiz başvurusunda ise sonuç değişmedi. Danıştay İdare Mahkemesinin kararı onadı. Bu onama sonucunda ise ÖSYM soruları iptal ederek bugün yeni bir sonuç açıklamak zorunda kaldı.

 

Yeni yerinizi yeri öğrenmek için TIKLAYINIZ

2010
tus'unda
şok!
herkesin
kazandığı
yer
değişti!
Yorum (23)
erdem
Şaka gibi ama !!! BURASI TÜRKİYEEEEE!!!
0
Cevapla
drarif
dersanelerden korkulur, daha önceki sınavlarda hiç mi ipallik soru yoktu. Ama ne oldu sınav komisyonunda hocalar değişti, dersanenin işine gelmedi. Hangisi olduğunu hepimiz biliyoruzdur galiba?
0
Cevapla
ahmet pargalı
kantarın topuzu kaçtı... nasrettin hoca fıkralarını pardon temel fıkralarında bile olmaz bu olanlar....bir yaşıma daha girdim...
0
Cevapla
dr
Peki şimdi ne olacak.....
0
Cevapla
A.K
drarif kusura bakma ama çok saçma bir yazı olmuş seninki;neymiş sınavı hazırlayan hocalar değişmiş hangi dersane olduğu biliniyormuş. Sınavdaki her 20 sorudan birisi hatalı,insanların hak aramasının nesi tuhaf...Ancak çok hatalı bir uygulama olmuş; sadece yapılan 14 tercihe yerleşebiliniyorsa yerleştirilme olmuş. Ben şahsen 35 yaşımda sınava girdim ve sonrasında bir daha da hazırlanamadım. Aldığım puanla yerleşebileceğim yerler var ama 14 tercihimde olmadığı için yerleştirmemişler. Bunun ek kontenjanı nasıl olacak merak ediyorum. Aslında mağdur olan ben gibi kişilere boşta kalan tüm kontenjanlara yeniden tercih hakkı sunmaları gerekiyor kanımca.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir