Medimagazin logo

Recep Akdağ neden görevden alındı?

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberi...
Recep Akdağ neden görevden alındı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TAM GÜN YASASI, PERFORMANS SİSTEMİ TEPKİSİ Mİ?

Recep Akdağ, "dünyanın en uzun süre Sağlık Bakanlığı yapan ismi" ünvanını aldıktan hemen sonra, görevden alındı. 11 yıl aralıksız bakanlık yapan Akdağ, geçen Haziran ayında Sağlık Liderleri Forumu'nda 'dünyanın en uzun süre Sağlık Bakanlığı yapan ismi' sıfatıyla Amerika'da onur plaketi almıştı. Akdağ, Bakanlık görevinin ilk yıllarında AK Parti hükümetlerinin her seçimde oy artırmasının en önemli nedenlerinden biri gösterilen 'sağlık memnuniyetinin' mimarlarından sayılıyordu.

Ancak Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde attığı adımlarla, özellikle sağlık çalışanlarının, doktorlar, hemşirelerin, eczacıların büyük tepkisini çekti. Uygulamaları nedeniyle, sağlık personeli pekçok kez protesto yürüyüşü, eylemi, grevi yaptı. Akdağ'ın bakanlık döneminde uygulamaya koyduğu 'tam gün yasası', 'performans sistemi' gibi politikalar, doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının yoğun tepkisini çekti. Yabancı doktor, hemşire ve sağlık uzmanlarının Türkiye'de görev yapmasının önünü açması da ,Türk Tabipler Birliği tarafından yoğun şekilde eleştirilmişti. Akdağ, son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması nedeniyle de eleştiri oklarına maruz kalıyordu.

Başbakan Erdoğan'la ters düştüğü konu ise, "grip aşısı" oldu. SAğlık Bakanı Akdağ'ın Türkiye'de büyük bir kampanya haline getirdiği domuz gribi aşısı konusunda gazetecilere 'ben aşı olmayı düşünmüyorum' açıklamasını yapan Erdoğan, ardından Bakan Akdağ'a dönüp, "Benim aşı olacağımı söylemişsin çabuk bunu düzelt" diyerek tepki göstermişti. Akdağ, yine domuz gribi aşısı konusunda kendisini eleştiren eski Sağlık Bakanlarından, bir önceki dönemin MHP Milletvekili osman Durmuş ile TBMM'de sonu itişmeye varan tartışma ile de gündeme gelmişti

mehmet müezzinoğlu
recep akdağ
sağlık bakanı
Yorum (48)
hasan gök
BUNDAN SONRA TIP BAYRAMI 24 OCAK OLMALI ... YUKARDAKİ CUMLE HERSEYI ACIKLIYOR HERHALDE .........
0
Cevapla
nil
sağlık giderleri o kadar arttı ki bakanı değiştirmek bile bu zararı gidermez, zihniyet değişmeli vesselam
0
Cevapla
serkan er
inşallah gelen gideni aratmaz, zamanında osman durmuş a kızardık sonra onu mumla arar olduk...
0
Cevapla
drercan
Sayın Recep Akdağ çürümüş bir sağlık sistemini baştan sona gözden geçirerek değiştirme cesaretini göstermiştir. Sevsek de sevmesek de çok büyük işler yaptı. Hiç unutulmayacak. Doktorlarla arası iyi değildi. Sanırım yeni bakan bu durumu düzeltmek amacıyla göreve getiriliyor.
0
Cevapla
mehmet uhri
Bilgi yanlışı var. Dr.Refik Saydam 4 Mart 1925- 25 Ekim 1937 yılları arasında kesintisiz 12,5 yıl sağlık bakanlığı yapmıştır. En uzun süre kesintisiz bakanlık yapan sayın Recep Akdağ değildir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir