Medimagazin logo

Hasta yakını doçenti darp etti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, bir hasta yakını tarafından darp edildi.
 Hasta yakını doçenti darp etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Bafra ilçesinin Dededağ köyünde rahatsızlanan 6 yaşındaki Ö.H.A isimli çocuk, böbrek biyopsisi için OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne babası Y.A tarafından getirildi. Çocuk Hastanesi bölüm sekreteri tarafından hastanın babası Y.A’ya “yüksek ateş ve enfeksiyon nedeniyle biyopsi yapılamayacağı” söylendi. Bunun üzerine baba Y.A, bölüm sekreteri ile tartışmaya başladı. O esnada tartışmayı önlemek ve durumu anlamak için gelen OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ömer Faruk Aydın, hasta yakını Y.A’nın saldırısına uğradı. Göz kısmından yaralanan Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, hemen OMÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tedavi altına alınarak gözünün alt tarafına dikiş atıldı.


Doktora yapılan saldırının ardından açıklama yaparak saldırıyı kınadığını belirten OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “İlk edindiğimiz bilgilere göre, bölüm sekreteri ile tartışan hasta yakını, duruma müdahale eden ve konuyu anlamaya çalışan hocamıza saldırmıştır. Gözlüğü kırılan ve gözaltında yara oluşan doktor arkadaşımızın genel sağlık durumu başlangıca göre şimdi daha iyidir. Bu şekilde bir saldırıya uğraması da bizi derinden üzmüştür. Gerçekten hekimlere ve sağlık çalışanlara karşı son dönemde gittikçe artan, ölçüsüz bir saldırı vardır. 7 gün 24 saat üniversitemizde, diğer hastanelerde çalışan hekimlere karşı saldırılar yapılmaktadır. Konu adli makamlara intikal etmiştir. Bu konunun takipçisiyiz. Bu menfur saldırıyı da kınıyoruz. Bir daha hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza karşı bu tür saldırıların olmaması dileğimizdir” dedi.


Öte yandan, OMÜ Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada saldırı kınandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, görevi başında bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. 7 gün 24 saat, hastaların sağlığına kavuşması için gerekli fedakarlığı yapan hekimlerimizin, bu şekilde saldırıya maruz kalması anlaşılır değildir. Meslektaşımızın hayati tehlikesi olmaması tesellimizdir. Meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ temennisi ile bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Adli Makama yansıyan konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.”


Olayın ardından hastane polisi tarafından yakalanan hastanın babası Y.A, Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, her iki tarafta birbirinden şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

hasta
yakını
doçenti
darp
etti
Yorum (48)
Dr.Cevdett
Bu tür haberler arttıkça olaylarda, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme kabilinden artıyor. Artık bunları yayınlamayın. Toplum psikopat dolu, sağlıkçıya saldırıp akşam arkadaşlarıyla yaptıkları rezaleti TV'lerden izlemek isteyen bir sürü sapık var.
0
Cevapla
İsmail Hakkı Horoz
Dr. Ömer Faruk Bey'e çok geçmiş olsun. Kendisi beyefendi bir insan olup böyle bir saldırıyı diğer tüm mağdur hekim arkadaşlarımız gibi hak etmemiştir. Allah halkımıza akıl, mantık ve vicdan versin.
0
Cevapla
md
Aman be hocam toplasan çocuk nöroloğu tüm ülkede 100-150 kişidir ama o beyinsiz hasta yakını milyonlarca ne muhatap oluyorsun bu insanlarla Allah aşkına... Bilim ve sanat iltifat görmediği ülkeleri terk edermiş, terk edin artık şu memleketi :)) GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE...
0
Cevapla
Ümit Yaşar
Önümüzdeki titrleri bırakıp BİRLİK OLMA VAKTİDİR! Sen pratisyensin sen uzmansın sen acil hekimisin sen aile hekimisin diyerek bizi böldüler şimdi de dövüyorlar, sövüyorlar, itibarsızlaştırıyorlar. AKLIMIZI BAŞIMIZI TOPLAYIP HEKİMLİK ŞEMSİYESİNDE BİRLİK OLMA ZAMANIDIR!
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Bravo Sayın Ümit Yaşar.Dediğiniz gibi birlik olmak gerekmektedir. Kimsenin aklının başına alacağı yok.Bizim mesleki onurumuza ,sorunun çözümüne , meslek duruşumuza yakışır birlik, genel prensipleri sahiplenme konusunda acilen bir tutum oluşturmamız gerekmektedir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir