Medimagazin logo

Tıp merkezleri, tıp merkezleri olarak kalacak, birleşerek özel hastane olamayacak

Sağlık Bakanlığı, istenilen şartları yerine getirmemiş tıp merkezleri hakkında çalışma başlattı.
Tıp merkezleri, tıp merkezleri olarak kalacak, birleşerek özel hastane olamayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı yönetmeliğe göre, iyileştirme şartlarını yerine getirmesi için bu yıl sonunda süresi dolacak tıp merkezi ve poliklinikleri kapatmak yerine, kalitesine göre sınıflandırma yaparak sağlanacak imkanlardan şartları daha iyi olan A ve B tipi merkezleri faydalandırma kararı aldı.  

 
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le, birçok uygulamanın değiştiğini söyledi. 
 
 Daha önceki yönetmeliğe göre, tüm tıp merkezleri ve sağlık hizmeti sunan merkezlerin müstakil binada olması gerektiğini ve yıl sonuna kadar tanınan süreye uymayanların Bakanlık tarafından kapatılacağını anımsatan Şencan, mevcut binaların müstakil şartlara dönüştürülmesinde imarla ilgili ciddi sıkıntılar tespit edildiğini belirtti. Şencan, yürürlüğe giren değişikliğikle artık Bakanlık tarafından bu şartları yerine getirmeyen tıp merkezi ve polikliniklerin kapatılmayacağını ifade etti.
 
A ve B tipi tıp merkezlerinde cerrahi uygulamalara izin çıktı 
 
Serbest muayenehanesinde çalışan hekimlerin, daha önce hastasına cerrahi bir müdahaleyi sadece özel hastanelerde yapabildiğini anımsatan Şencan, "Artık, hekim A ve B tipi tıp merkezlerinde bu teşhis ve tedavi uygulamalarını yapabilecek" dedi.  
 
Tıp merkezleri birleşerek özel hastaneye dönüşemeyecek 
 
Tıp merkezlerinin 31 Arılık 2013 tarihinden itibaren özel hastaneye dönüşme imkanın son bulacağını da vurgulayan Şencan, şöyle devam etti: 
 
"Doktor kadrolarının parayla alınıp satılması ve bunun bir sektör haline gelmesi gibi bir durum ile karşılaşıldı. Buna izin vermemek için bu uygulamayı yıl sonunda kaldırıyoruz. Tıp merkezleri, tıp merkezleri olarak kalacak, birleşerek özel hastane olamayacak.
 

Ayrıca, tıp merkezlerinin devredilmesiyle ilgili 'al devret' gibi şeyler oldu. Bu, adeta 'çantacılık'. Tıp merkezi açılması için ön izin alındıysa ya yapılacak ya da izni iptal edilecek artık devredilemeyecek. Ön izin, sadece müracaat eden kişi için geçerli olacak, parayla satılamayacak."

Yeni yönetmelikle, bir tıp merkezinde çalışan hekimin bir başka merkezde çalışabilmesinin önünün açıldığını ifade eden Şencan, "Hekimin, tıp merkezlerinde şehirlerarası çalışmasına da izin verildi" görüşünü paylaştı. 

tıp
merkezleri
tıp
merkezleri
olarak
kalacak
birleşerek
özel
hastane
olamayacak
Yorum (5)
uzm
nasıl bir sistem anlamadım, gun gun kararlar değişiyor, bir gun ak dıyorsunuz bır gun kara, bir gun karar alıyorsunujz bir gun vazgeciyorsunuz.. bir tutarlı olunda insanlarda ona göre plan program yapsın..
0
Cevapla
Osmanlı
Aklın yolu bir.karaborsa satılan Dr kadroları artık ellerinde kalacak.başvuran kişi ve kurumlar şartları yerine getirirse hak kazanmalı.
0
Cevapla
Hasan Canerler
karaborsa kadro satanlar hekimlerden kat be kat fazla kazanıyor, iyi iş
0
Cevapla
mehmet
tıp merkezlerine dahili branş için 10 gün boyunca sadece 22 tl ödenmesi dünyanın en adaleadaletsizliğinizin hesabını ruzi mahşerde yetkililer verecek!tsiz işi olsa gerek! bunu değiştirmediğiniz sürece yani eşit işleme eşit ücret heryerde ödenmediği takdirde
0
Cevapla
ÖF
-Hastane ve sağlık merkezi sınırlaması (=Planlaması) olabilir. -Gerçi bu planlama(kısıtlama) işleminin de yerel yönetimlere devredilmesi gerekir ancak, -Hastanenin veya sağlık merkezinin kaliteli çalışmasını artıracak personel ve yüksek teknolojili araç gereç kısıtlaması da ne oluyor? -Günümüzde kalite standartları açısından uluslararası akredidasyon için yüzbinlerce dolar masraftan kaçınmayan akıllı hastanelerin en etkili branşlarının 1-2 hekim kadrosu ile çalışması hangi akla mantığa uyar. -Madem ki tedavi ve bakım hizmeti gören hastaneler nitelikli oteller olarak kabul edilirlerken otellere getirilmeyen, kadro kısıtlaması(=Planlanması) neden hastanelere getirilmiş ve yargı bunu neden iptal yoluna gitmemiştir? Yapılması gereken: -Hastane ve sağlık merkezi açılmasını yerel yönetimlere bırakmak, -Bu yönetimlerin gösterdiği yerlerde özel sektörün istenilen türde akıllı hastane diye tabir edilen hastane yapılmasını ve buralarını işletmesini sağlamak, uluslararası kalite standartlarını şart koymak, -Yerleri yerel yönetimlerce belirlenmiş tıp merkezleri ve daha alt sağlık merkezlerinin hekimlerce açılmasını sağlamak olmalıdır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir