Medimagazin logo

"7 bin diş hekimi 75 milyona hizmet veremez"

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile fakültelerde sadece 7 bin diş hekiminin çalıştığını belirterek, bu diş hekimlerinin 75 milyon kişiye hizmet vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Yücel, Genel Sağlık Sigortası kapsamına, özel muayenehanesi olan 15 bin dolayındaki diş hekiminin de katılmasını istedi.
"7 bin diş hekimi 75 milyona hizmet veremez"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yücel, Adana Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen Türk Dişhekimleri Birliği Başkanlar Konseyi toplantısına katıldı. Toplumun ağız diş sağlığı problemleri ve ülke genelindeki kamu ve özelde çalışan dişhekimlerinin karşılaştığı sorunların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Yücel, ülkede yaklaşık 25 bin dişhekiminin bulunduğunu hatırlatarak, toplumun ağız diş sağlığı problemini çözmek için konuştuklarını ve değişik proje ve politikalar oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.

Türkiye'de Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) tabii 75 milyon vatandaş olduğuna dikkat çeken Yücel, bu kişilerin şu an için sadece kamudaki Ağız ve diş sağlığı merkezleri ile fakültelerden faydalanabildiklerini söyledi. Buralarda sadece 7 bin diş hekiminin görev yaptığını anlatan Yücel, "Bunların tüm topluma ağız diş sağlığı hizmeti vermesi mümkün değil. Verilen hizmetlerde zorluklar yaşanıyor. Bu ülkede 15 bine yakın muayenehanesi olan dişhekimi var. Ağız ve diş sağlıkları için özel muayenehanelere de başvuru yapılabilsin. Devlet, kamunun dışındaki muayenehaneleri de GSS kapsamına alıp ödeme yapsın." diye konuştu.

"7
bin
diş
hekimi
75
milyona
hizmet
veremez"
Yorum (6)
mehmet kaya
Diş hekimlerine bu hak var da bize yok mu.
0
Cevapla
terit tan
korkma doktorum daha verilen birşey yok.bu bir istek ama herzamanki gibi reddelir rahat olun.
0
Cevapla
ali kaya
herseyi yerli yerince açıklamışsınız .ama sermaye olarak arkanızda duran kimseler yoksa özel hastane patronları kazanması için asla ve de asla bu sağlık politikları özel çalışan hekimlere kazandırmaz.aksine batmanız için herseyi yapar.nokta.
0
Cevapla
şahin öztürk
Bu mesele rafa kaldıralı aylar oldu sn. başkan...Siz ne derseniz deyin power in ağzından birşey çıkmadıkça bu memlekette sinek kıpırdamaz..şu anda seçim yatırımı olarak çok cezbedicide görünmüyor..başka bahara kısmetse..
0
Cevapla
cerrah tolga
bu haber 3 yıldır dıllendiriliyor.3 yıl öncede olmaz yapmazlar demiştim şimdi de diyorum.bunu asla yapmazlar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir