Medimagazin logo

Diş hekimlerine ciddi haksızlık

YENİ ASIR'dan Erkin Usman yazdı....
Diş hekimlerine ciddi haksızlık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ali C, özel sektörde görev yapan bir uzman.
Eşi ise bir diş hekimi. Devlet hastanesinde görevli.
Ali C, "Eşimin görev yaptığı ilçede çalışabileceğim birim yok" diyor ve ekliyor:
"İl içerisinde çalışabileceğim en yakın birim 110 kilometrede. Önümüz kış, o günün şartlarında gerçekleşmesi çok güç tablo."
Ali C, henüz 6 aylık olan kızını yalnızca 2 ay görebilmiş...


* * *

Ve, günümüzün gerçeği...
"Sağlık Bakanlığı'nda atama nakil yönetmeliği 26 Mart 2013 tarihinde değiştirilerek diş tabipleri stratejik personel olarak ilan edildi ve eşi özel sektörde çalışıyorsa eş durumu tayin hakkı ellerinden alındı. Eş durumu talepleri olsa dahi Sağlık Bakanlığı tarafından reddediliyor."
Ali C'yi dinlemeye devam:
"Birçok aile bu durumdan mağdur. Aile birliğimizi sağlayamamaktayız.
Ülkemizin en büyük bölgesel gazetesi olarak sizlerin vesilesiyle sorularımıza cevap arıyoruz.
Atama bekleyen binlerce diş hekimi varken, diş hekimleri neden stratejik personel yapıldı?
Anayasanın Temel Haklar kısmındaki 41. maddesinin (Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları) ihlal edilmesine neden göz yumuluyor?"
 

diş
hekimlerine
ciddi
haksızlık
Yorum (12)
hakan yiğit
nedir yani bu mu haksızlık olan?? saçma!!! aile hekimliğ var,iş güvenliği var,iş yeri hekimliği var,eczaneler sgk ile anlaşmalı.. optisyenler bile sgk ile kurum anlaşmalı,medikaller bile... diş hekimi muayenehanede hastasız,devlette köle,özel hastanede amaçsız!!! ne oluyor ya neden bu kadar sessiz kalıyoruz??
0
Cevapla
erdal ozturk
Sağlık Bakanlığı'nda atama nakil yönetmeliği bu uygulamayı yaparken vicdanları acaba rahat ediyormu.bizler bu ülkede kölemiyiz.arkadaşlardan ricam buna tepki vermeliyiz meslektaş arkadaşımıza destek olup tepki vermemmiz gerekiyo.onun yerinde bizde olabilirdik...
0
Cevapla
murat 124
aman abim etmeyin eylemeyin..ole yada bole iyi malzeme ile makul fiyatlara dis yaptirabilecegimiz ozel discilerimiz hala var.es kaza bu odeme isi cikarsa devlet sizin 100 liraya yaptiginiz is icin 3 lira verecek,yerse diye.buna da atlayan zibil gibi meslektaslariniz olacak..haliyle ucuz etin yahnisine dolacak vatandas.bu arada siz kaliteyi dusurmek zorunda kalacaksiniz. vs. vs.isler total damak proteze kayacak..
0
Cevapla
şahin öztürk
Hakan yiğit kardeşim yazıda aile birliğinden bahsediyor haklı olarak..bu kamuda çalışanlar adına çok büyük bir sorun...Bunu gözardı edemeyiz ..ve meslektaşlarımızın yanında olmalıyız..ısrarla aileden bahseden sayın hükümetimizin bu konuyu görmezlikten gelmesini dile getirmeliyiz.. Muayenehanelerden hizmet alınması ise başka bir konu..Bu konuda yorum yapan doktor arkadaşlıma katılıyorum..Vermezlerya hadi verdiler diyelim ..Size 20-25 tl ye dolgu yaptıracak..Soruyorum size ..Aynı özeni gösterir yada aynı malzemeyi kullanırmısınız...Sevgilerimle..
0
Cevapla
hakan yiğit
özel hastaneler,eczaneler de sgk ile anlaşmalıdır..şu an onlar mı iyi diş hekimleri mi sizce?? ayrıca devlet ödeme olarak 20-25 tl verse bile bunun üzerine bir katkı patı ve vergi indirimi de olacak... devlet bana ne verirse versin kendime uygun ve kaliteli malzemeden şaşmam.. tayinlerde bile garip durumlar var tabiiki.. bize önem verilmediği suradan belli: diş hekimliği birimlerini eczacılık birimlerine bağladılar..müdürlükten sube bile olamayan hale geldik,bakanlıkta!!!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir