Medimagazin logo

Doktorun Tam Güne karşı hukuk mücadelesi

Doktorun Tam Güne karşı hukuk mücadelesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nöroloji uzmanı olarak görev yapan ve aynı zamanda muayenehanesi olan Dr.Abdurrahman AKBAŞ’ın hukuk mücadelesi, 2010 yılında yürürlüğe giren Tam Gün düzenlemeleri ile başladı.

 
Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastanede çalışmasına rağmen muayenesini kapatmayan Dr.Abdurrahman AKBAŞ, öncelikle muayenehanesinin kapatılması gerektiğine ilişkin işleme karşı dava açmış, Tam Gün düzenlemesi ile ilgili Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın verdiği iptal kararları uyarınca, muayenehanenin kapatılması gerektiğine işlem iptal edilmiştir. (Samsun 2.İdare Mahkemesi kararı için tıklayınız)
 
26.08.2011 tarihinde yayınlanan 650 sayılı KHK ile Devlet Memurları Kanunu’nun 28.maddesinde yapılan düzenleme ile kamuda çalışan hekimlerin muayenehane açamayacağına dair düzenleme tekrar yürürlüğe girmiş, bu düzenleme uyarınca Dr.Abdurrahman Akbaş’ın muayenehane kaydı silinmiş ve çalışma izni iptal edilmiştir. Bu işlemin iptali için açılan dava da hekimin lehine sonuçlanmıştır. Anayasa Mahkemesi, 650 sayılı KHK’nin tam gün ile ilgili düzenlemelerini anayasaya aykırı bulmuştur. Bu karar üzerine , hekimin muayenehane çalışma izin belgesinin iptaline dair Samsun İl Sağlık Müdürlüğü işlemi de mahkeme tarafından iptal edilmiştir. (Samsun 2.İdare Mahkemesi kararı için tıklayınız)
 
Bu süreçte, Dr.Abdurrahman AKBAŞ hakkında disiplin soruşturmaları yapılmış, disiplin cezaları verilmiş ve nihayetinde devlet memurluğundan çıkarma cezası teklif edilmiştir. Ancak Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, hekime verilen disiplin cezasının mahkeme kararı ile iptal edildiği ve tekerrüre esas disiplin cezası olmadığı gerekçesiyle devlet memurluğunda çıkarma cezası teklifini reddetmek zorunda kalmıştır. (SB Yüksek Disiplin Kurulu kararı için tıklayınız)
 
Dr.Abdurrahman Akbaş, yürüttüğü hukuki mücadele sonucunda, muayenehane uygunluk belgesini de almıştır. Dr. Abdurrahman AKBAŞ; Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki görevinin yanında muayenehane faaliyetine kesintisiz devam etmektedir.
 
Dr.Abdurrahman AKBAŞ’ın serbest meslek hakkının korunması için Sağlık Bakanlığı’na karşı yürüttüğü mücadeleyi önemsiyor ve siz değerli meslektaşlarımızla paylaşıyoruz.
 
Saygılarımızla.
 

İzmir Tabip Odası

doktorun
tam
güne
karşı
hukuk
mücadelesi
Yorum (5)
kevser sert
Değerli meslektaşımı onurlu mücadelesi için tebrik ederken,getirilmek istenen köle düzenine hep birlikte hukuk kralları içinde topyekün mücadaleye davet ediyorum.
0
Cevapla
kamil ömür
Değerli meslektaşımızın bu kadar harcadığı emeği özlük hakları konusunda hepimiz harcamalıyız.Gelelim asıl düşüncelerime.Muayenehane hakkı konusunda bu kadar uğraşmış ta ne olmuş ? Kendi kalesine gol atmaktan başka ne işe yaramış ? İğne ile kuyu kazarak gece 22:00 23:00 lere kadar muayenehanede zaman harcayarak para kazanmak işmi dir ? Eşinden,çocuğundan saatlerce ayrı kalmak çok mu güzeldir ? Cep telefonunun olur olmaz saatlerde çalmasından zevk mi alıyoruz ? Para kazanacaksam Ali Ağaoğlu gibi 200000 liraya mal ettiğim daireyi 1000000 liraya satarak,Rıdvan Dilmen gibi geyik muhabbeti yaparak kazanmak istiyorum....çımı yırtarak 20000 lira kazanmak istemiyorum.Bunun yarısını insanca çalışarak kazanmak istiyorum.Dünyada ortalama yaşam süremiz 70 yıl.Hani 1000 yıl filan yaşasak tamam bunları yapalım diyeceğim.İlkokula başladığım günü dün gibi hatırlıyorum.40 yıl geçmiş.Şurada sağlıklı yaşayacağım 10-15 yıl kalmış siz hala muayenehane diyorsunuz başka bir şey demiyorsunuz.Küçük düşünmeyin büyük düşünün bizim mesleğimizle çok para kazanmak ancak ve ancak aşırı efor sarfetmemizle olur başka türlü olmaz.Yaptığımız iş çok zor.Mesleklerin ortalama yaşam sürelerine bakın en gerilerde hekimler çıkar.50 yıldır bize doğru dürüst para vermeyip muayenehane hakkı veren iktidarlar hekime en büyük kötülüğü yapmıştır.Hekim para kazanmıştır ama kendini harap etmiştir.Kazandığı parayı doğru dürüst yiyememiştir.Eski bir sınıf arkadaşımın güzel bir sözü ile yazımı sonlandırıyorum. '' Arkadaş doktor olmayacaksın doktor çocuğu olacaksın''. Not: Bu cümle eski zamanlar için geçerlidir.
0
Cevapla
akan ak
Ne demeli sadece şapka çıkarılır.diyebilirim.Mücadele azminden ötürü kutluyorum.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
sayın kamil ömür:ağzınıza sağlık,ömrünüze bereket. üzerinde hepimizin düşünmesi gereken şeyleri yazmışsınız. selamlar,saygılar.
0
Cevapla
ÖMER HAYYAM
konuyu tekrardan hortlatıyorum ve tebrik ediyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir