Medimagazin logo

İşte Torba Yasanın değişiklikler işlenmiş son hali!

İşte Torba Yasanın değişiklikler işlenmiş son hali!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve sağlık alanında bir çok önemli düzenlemeler getiren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 'torba tasarı' kanunlaştı.

 

Genel Kurul görüşmelerinde ise hem iktidar hem de muhalefet partileri tarafından verilen önergelerle bazı değişiklikler yapıldı.

 

Torba Yasanın Değişiklikler işlenmiş son haline ulaşmak için TIKLAYINIZ

i̇şte
torba
yasanın
değişiklikler
işlenmiş
son
hali!
Yorum (25)
ertuğrul alkurt
iyi günler.ben pratisyen tabip iken van da 2 yıl zorunlu hizmetimi tamamladım.1 ay sonra uzman oluyorum.yeni gecen torba yasanın madde 43 de 5. ve 6. bölgede daha önce zorunlu hizmet yapanlar bu yerlerde görev yapmayacak deniliyor.atama yapılırken 5. ve 6. bölgedeki yerler tercih listemde olmayacakmı?yada zorunlu hizmet yapmayanlardan farklı bir tercih hakkımı sunulacak?.beni bu konuda aydınlatırsanız cok sevinirim.
0
Cevapla
dr.kenan
Hayır, bu konu , a ) pratisyenliğini 5-6 ncı bölgelerin ilçe merkezlerinde yapıp, uzmanlıkları için tekrar DHY olanlar , yada a ) uzmanlıklarını 5-6 ncı bölgelerin ilçe merkezlerinde yapıp, yan dal uzmanlıkları için tekrar DHY olanları kapsıyor, sanırım sizin beklediğiniz değişiklik (özeti: 5-6 ncı bölgelerin ilçe merkezlerinde ekstra bir yıl fazla kalan hekimler istedikleri bölgeye gidebilirler. ) gerçekleşmedi. Belki bir yönetmelik ile değiştirirler umuyorum çünkü bende bekliyorum.
0
Cevapla
Hilal
Sayın Ertuğrul, 5 veya 6. bölge ilçe merkezine bağlı yerleşim yeri (yani ilçeye bağlı beldeler kesin) veya bakanlar kurulunca belirlenen 5 ve 6. bölge il ve ilçe merkezlerinden birinde (bakanlar kurulu nereleri belirledi daha belli değil)daha önceden mecburi hizmetini tamamlayanlar bu yerlere daha sonraki mecburi hizmetlerinde atanamazlar diyor. Van merkezde DHY ni tamamladıysan Bakanlar kurulunun belirlediği il merkezlerinin arasında kabul edilmesi gerekiyor. Herhalde hakkari, şırnak,batman, muş, bitlis, van, tunceli, kars, ağrı,ığdır illerini dahil ederler diye düşünüyorum. Çünkü bu iller Kalkınma Bakanlığının verilerine göre Türkiyenin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi en geri illeri. Öncelikle bakanlar kurulunu nereleri belirleyecek onu bekliyoruz, nereler belirlenecek başka fikri olan var mı?
0
Cevapla
Heliconatör
Bugün torba yasada şiddet ile ilgili düzenlemeler de açıklandı. Malesef dağ fare doğurdu. Son derece yetersiz. Eğer bu düzenlemeler 2 yıl önce olsaydı ve yargı tarafından ciddiyetle uygulansaydı yeterli olabilirdi. Ancak sağlıkta şiddet öyle bir noktaya geldi ki bu kanuni düzenlemeler kesinlikle yeterli olmaz. Malesef çok çok geç kaldılar. Ancak aşağı yazdıklarım ilave olursa faydalı olur: 1- sadece sözlü şiddet olursa saldırgan en az 1 gece nezarethanede bekletilmeli. 2- fiziki saldırı olursa tutuklanmalı ve ilk mahkemeye kadar tutuklu kalmalı. Bu yasa tüm medya organları ile tüm halka iyice duyurulmalı. 3- cezalar kesinlikle ertelenmemeli. Ayrıca sağlık personeli çalışamadığı günler için tazminat almalı. İşte bunlar olursa şiddet için artık hükümeti suçlamayız. Ancak yinede şiddet olacaktır. Çok daha az olacaktır ama bu sefer olanlar yasadan korkmayan psikopatlar tarafından yapılacağı için daha ağır saldırılar olacaktır. Bunu önlemenin yolu ise hastane güvenliklerinin arttırılıp döner sermaye ile ücretleinin arttırılmasıdır.
0
Cevapla
ertuğrul alkurt
anlamadıgım bir sey var. ben 6.bölge merkeze bağlı beldede zorunlu hizmetimi yaptım.yani şimdi sizin dediğinize göre ben zorunlu hizmetimi 6.bölge ilçede yapmadım diye torba yasadan faydalanamıyorum.bana acıkcası mantıksız geldi.bu konuda herhangi bir fikri olan,yardımcı olabilecek biri varmı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir