Medimagazin logo

BCG aşısı yok mu?

Sağlık Bakanlığı, "veremin arttığı ancak aşısının bulunmadığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
BCG aşısı yok mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Ülke genelinde bulunamadığı" iddia edilen Verem (BCG) Aşısının, Ulusal Aşı Programında yer aldığı ve bebeklere 2'inci ve 3'üncü aylarda uygulandığı ifade edildi.

Bakanlığın illere verem aşısının sevkıyatını 3 aylık dönemler halinde yaptığı, 2015 yılının ocak-şubat-mart aşı sevkıyatının ise ocak ayında yapıldığı kaydedilerek, halen Bakanlık depolarında verem aşısı bulunduğu, ihtiyaç halinde ise illere gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, "Ayrıca veremin ülkemizde son birkaç yılda tekrar yükselişe geçtiği iddiası da gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Ülkemizde verem hastalığı her yıl ortalama yüzde 6-7 oranında azalmaktadır. Ülke genelinde tespit edilen hasta sayısı 2005 yılında 20 bin 535 iken, bu sayı 2013 yılında 13 bin 409'a düşmüştür" ifadelerine yer verildi.

bcg
aşısı
yok
mu?
Yorum (2)
Emin öztürk
bcg aşısı değilde mesane TM tedavisinde Bcg 81 MG piyasada yok veya bazı hastalarım bulamıyor.
0
Cevapla
hasan
Cevap yalan maalesef. Bcg aşısı yok. Gün uygulaması yapıyorduk 6 aydır. Haftada 2 gün aşı yapıyorduk. Şimdi haftada 1 yapın dediler. Inanmayan baksın. Sanlıurfada Bcg aşısı yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir