Medimagazin logo

Hasta vizitlerini artık robotlar yapacak!

Sağlık ve bilişim dünyasının liderlerini buluşturan Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Hasta ile doktor arasında iletişim kuran, hastanın anlık takibini sağlayan hasta vizit robotu, zirveye damgasını vurdu.
Kaynak: ntv.com.tr
Hasta vizitlerini artık robotlar yapacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’nde sağlık bilişimi alanında dünyadaki yeni gelişmeler, sağlık ve bilişim sektörü profesyonelleri ile paylaşıldı.

Zirvenin en dikkat çeken unsurlarından biri de hasta vizit robotu oldu. Dijital Hastane Platformu’nun ünlü konuğu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, hasta ile doktorun ülkelerarası iletişimini sağlayan hasta vizit robotu ilk kez denedi.

“Yeni teknolojilerin önemli bir bölümünü oluşturan robotlar sayesinde artık doktor, iyi olacak hastanın ayağına gelecek” diyen Prof. Sönmez, hasta ile doktor arasındaki sürekli iletişim kurabilen, hastanın durumunun anlık takibini sağlayan ve doktora hassas teşhis ayrıcalığı sunabilen teknolojilerin, gelecekte sağlık sektöründe çok önemli bir yer tutacağını söyledi.

 

Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi 15, sağlık ve bilişim sektörünün ortak çalışması olarak hayata geçirilen yeni projeler, son uygulamalar, sektörün geleceği ve özellikle ‘’Dijital Hastane’’ projesi gibi konularda, sektörün kanaat önderlerinin görüşlerinin paylaşıldığı çok önemli panel ve konferanslar da gerçekleştirildi.

Zirve kapsamında dünyanın ilk ve tek Dijital Hastane Platformu da kapılarını yeniden dünyaya açtı. Sağlık bilişimi alanında yeni gelişmeleri ve son teknolojileri tek bir çatı altında toplayan, 1000 m2 ’lik alanda gerçek zamanlı çalışan bir hastane kompleksi olan Dijital Hastane Platformu’nde özellikle geleceğin hastanelerinde kullanılacak robot teknolojileri tanıtıldı.

Sağlık ve bilişim dünyasını buluşturan Sağlık Bilişim Zirvesi 15 kapsamında, bu üçüncüsü düzenlenenen “Altın Steteskop Ödülleri” de sahiplerini buldu.

hasta
vizitlerini
artık
robotlar
yapacak!
Yorum (10)
aydin sinal
zaten simdiye kadar robotla yapiliyordu sadece hasta dosyasina bakarak,.gercek robotlar gelirse daha iyi olur belki hastanin sorularinada cevap verirler
0
Cevapla
mustada çapraz
Teknolojiyi kullanmak tabi ki mukemmel, ancak hekimliğin sanat olan kısmı gittikce unutulmakta.. Laboratuar sonuçlarını ve diğer tetkikleri iyileştirmeye çalışan bir nesil oluşmakta...Muayene etmek yerine tetkik istemek sanırım yeni nesil için daha kolay sanırım..Ancak unutulmamalıdır ki hekimin anamnez ve muayenesinden sonra tanı koyulmuyorsa tetkikten tanıya gitmek oldukca zor..
0
Cevapla
www.aciamagercek.com
KÜÇÜK YILAN BU KOCA ROBOTU YUTACAK ! 40 yıl önce Bayezıt meydanında satış yapanlar müşteri toplamak için kocaman bir robot koyarlar, sonra da küçük bir yılan çıkarıp, bu yılan bu robotu yutacak derlerdi. 40 yılda ne kadar çok ilerlemişiz. Helal olsun. Şimdiki robotlar daha da marifetli. Acı gerçek şu : İthal robotla, ithal akıllı telefonla, ithal ilaç ve aşıyla modern sömürge olmuşuz haberimiz yok. Başkasının keşfedip sattığı mallarla adamlar köşe olurken bize de enayi gibi robotun marifetlerini izlemek kalıyor. Başkasının yaptığı araştırmaları ve keşiflerin reklamını yapmak başka ne işe yarıyor? Neden dört asırdır patinaj yapıyoruz? Neden 70 yıldır Pazar olduk? Kendimize ait bir aşı - bir ilaç bile yok. 2 yıldır bırakın penisilin üretmeyi ithal bile edemedik. Adamlar vermezse halimiz harap. ABD'de 1849’da yani 2 asır önce 600’ün üzerinde patentli ilaç vardı. Milyon tane palavra yayın yapsan ne olacak? Başkalarının yaptığı araştırmaların kötü tekrarı maaşını artırsa da derde derman olmuyor. Tohuma kadar dışardan ithal ediyoruz, neden? Haremağası yöntemiyle kastre edilen üniversiteler bilim ve teknoloji üretemiyor. Çünkü sanayi – üniversite bağı küresel sistem tarafından kesilmiş, niye diyen yok. Modern sömürge yapmanın yolu bu. Herkes yayın yaptık diye hava atarken, ülkemiz cep telefonu çöplüğü oldu. Yine aynı kafada gidiyoruz. Patent ve projeye dönük olmayan palavra yayınlarla, başkasının keşfettiği akıllı robotlarla kıt kaynakları çarçur etmekten ne zaman vazgeçeceğiz? 1985 yılında 2703 adet yerli patent başvurusu yapılan Güney Kore’de, 1991 yılında 13253 patent başvurusu yapılmış, sonra 1 yılda bu sayı 2’ye katlanmış, 1 yıl sonra ise bu sayı tekrar ikiye katlanmış ve nihayet 2008 yılında sadece yerli patentlerin sayısı 127.114 adete ulaşmıştır. Güney Kore’de 1947-2006 yılları arasında toplamda 1.111.818 adet yerli patent başvurusu yapılmıştır. ABD ise 1.000.000. patente 1911 yılında ulaşmıştır. Biz ise son 5 yıldaki kıpırdanma hariç nal topluyoruz. Beyler hala bu kafada gidersek, robotun marifetlerini izleyelim derken cebimizde ne var ne yoksa boşaltacaklar, haberiniz olsun. Sonra Medimagazin’e ağlamayın.
0
Cevapla
ismail demir
ülkemizde robot ve lazer denilince akan sular duruyor, daha koruyucu sağlık hizmetlerinde yerlerde sürünüyorken bu maymunluklara ne gerek var? illa ki artistlik olacak tabii. eminim robot aşığı bakanlık da kendi hastanelerini robotla donatır.
0
Cevapla
ffersoy
Mecburi hizmete de bunları gönderin. Türkiye için zırhlısını hatta millisini yapalım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir