Medimagazin logo

İnsülin enjeksiyonu orucu bozar mı?

İnsülin enjeksiyonu orucu bozar mı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Diyanet İşleri Başkanlığı, gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonların yemek ve içmek anlamına gelmediği için orucu bozmayacağını belirtirken, "Ancak gıda ve/veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar. Şeker hastalarının kullandıkları insülin iğnesi bu nitelikte olmadığı için orucu bozmaz" açıklaması yaptı.

 

Diyanet şunları da kaybetti: "Diğer yandan ehil doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı olacağı teşhisini koyduğu bir hasta, ramazanda oruç tutmayabilir. Böyle bir kişi, ramazan ayının her günü için birer fidye verir. İnsüline bağımlı olarak yaşayan hastaların da oruç tutmaları sağlıklarına zarar veriyorsa oruç tutmayabilirler. Tutamadıkları oruçlarının sayısınca her gün için bir fidye verirler."

i̇nsülin enjeksiyonu orucu bozar mı
i̇nsülin iğnesi orucu bozar mı?
Yorum (3)
R_onalan
Bu gorus batildir.zındıklık işleri başkanlığının uydurmalari.insülin orucu bozar o gün için kaza gerekir.nakli esas almayan din bölücülerine aldanmamalidir.selam ve dua ile....
0
Cevapla
arda
bozar.
0
Cevapla
Kubilay Karşıdağ
Allah rızası için bir lokma akıl!.. 1. İnsülin enjeksiyonu yapan kişi oruç tutamaz 2. İnsülin yaptıktan bi süre sonra mutlaka yemek yemek gerekir. Yenilmez öldürücü hipoglisemi olabilir. 3. Diyelim insülini yaptı ve yemek yemedi. Ağır hipoglisemi gelişecek inden gıda alınmak zorunda kalınacak ve oruç bozulacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir