Medimagazin logo

Asistan hekimler 'Acil Nöbeti Tutmam' davasını kazandı

Aistan hekimler İdari Mahkemeye dava açarak, Acil Servis nöbetini iptal ettirdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Asistan hekimler 'Acil Nöbeti Tutmam' davasını kazandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğinde asistan hekimler 'acil yeşil alan nöbetine' dahil edilmelerine yönelik iptal istemiyle İstanbul 5. İdari Mahkemesine dava açtı.

Mevzuat hükümlerine hatırlatan mahkeme aldığı kararda asistanların genel uzmanlık eğitim görenler nöbeti, servis nöbeti ve branş nöbeti olmak üzere üç tür nöbet ile yükümlendirilebilecekleri, bunlar dışında bir nöbete dahil edilemeyeceğini belirtti.

Bu üç nöbet haricinde uzmanlık öğrencilerinin Acil Servis nöbetine dahil edilmesini hukuka aykırı gören idari mahkeme Danıştay’a temyiz yolu açık olmak üzere nöbetin iptaline karar verdi.

Mahkeme mevzuat olarak yataklı tedavi kurumları işletme Yönetmeliğinin 41 ile 46. Maddelerini ve 42. Maddelerini esas aldı.         
 

asistan
hekimler
'acil
nöbeti
tutmam'
davasını
kazandı
Yorum (3)
port
Bolge idare mahkemelerinin kararlari yuzunden bu ulkede o kadar kaos varki.beni bi hasta sikayet etti.etmeden once para istedi sorusturms izni verilmedi hasta bolge idare mahkemesine itiraz etti.bolge idare mahkemesi itirazi kabul etti.sonra ne mi oldu 3 yil mahkeme surdu beraat ettim.uzuntusu bana kaldi.bolge idare mahkemelerinin kararlari sorgulanmali.bana dava yolunu acan mahkeme mimli
0
Cevapla
acildr.
ACİLLERDE AŞIRI SALDIRI VAR.BAKANLIK ACİL DOKTORLARINA SALDIRMAYI TEŞVİK ETMEKTEDİR.
0
Cevapla
mustafa cebeci
Acil Servislerle ilgili sorunlar son beş yılda çığ gibi büyüyerek devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı bu sorunların üstesinden gelemediği gibi çıkmaza sokmuştur. Baskı ile acil servislere başka bölümlerden, hastane dışından doktor görevlendirme yoluna gidilmiştir. Acil servisler de çalışma şartları, ücret ve güvenlikle ilgili iyileştirme yapılmamıştır.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir