Medimagazin logo

TTB'den Dr.Abdullah Biroğul açıklaması: Açıklamada ne PKK ne de terör var!

TTB'den Dr.Abdullah Biroğul açıklaması: Açıklamada ne PKK ne de terör var!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi. TTB konuyla ilgili yaptığı açıklamada ne teröre ne de PKK'ya değindi. Olayı sıradan bir silahlı saldırı gibi gören  TTB'nin açıklamasında şunlar yer aldı:

 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görevli meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul, kendi aracıyla seyir halinde iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

Ülkemizi kan golüne çeviren, okul sıralarını doldurması gereken yaştaki çocuklarımıza tabutları reva gören, söylemleri ile mevcut çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes Dr. Abdullah Biroğul'un katlinden sorumludur. Sağlık emekçilerini hedef alan, sağlık kurumlarını işlemez hale getiren, halkın sağlık hizmetlerine erişim hakkını engellemeye varan bu şiddet ortamı, ülkemizin tarihine yazılan kapkara bir leke olarak anılacaktır.

Toplumsal barışın bir an evvel yeniden tesis edilmesi gereğinin yanı sıra; halkımıza sağlık hizmet sunumunun “sağlıklı” bir şekilde sürdürülebilmesi, sağlık hizmetleri ve emekçilerinin can güvenliği ve iyilik halinin korunması için de mevcut çatışma ve şiddet ortamı ivedilikle sonlandırılmalıdır. Defalarca yinelediğimiz çağrının ısrarla arkasındayız: Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yapmalı ve bu çatışma ve şiddet ortamı bir canımızı daha aramızdan almadan sonlandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki barış bir lüks değil, yaşamsal bir ihtiyaçtır.

Gece gündüz halkımızın sağlığı için emek veren meslektaşımızın hayatına mal olan bu saldırıyı öfkeyle kınıyoruz. Sorumluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi 

ttb'den
dr.abdullah
biroğul
açıklaması:
açıklamada
ne
pkk
ne
de
terör
var!
Yorum (6)
mehmet akdoğan
bu kadar da pkk-hdp ağzı ile açıklama yapılmaz ki! nasıl bir meslek örgütü haline geldiniz? yazıklar olsun teröre terör diyemiyorsunuz. kanuni zorunluluk olmasa bu gün üyelikten çıkacağım.
0
Cevapla
selim a.
Adı 'Kürtçü Tabipler Birliği' olarak değiştirilsin acilen.
2
Cevapla
DR MEHMET
bir sürü tanıdığım var TTB'deki yönetime oy veren. Hepsi vatan millet diyor, özgürlük, hak diyor. Yemişim özgürlük türkülerinizi. Bağlaması "kaleş", notaları kurşun olan bir yapının destekçisisiniz hepiniz. Bu katilleri sevenleri, yardım edenleri, yol verenleri Allah kahretsin...
4
Cevapla
Misafir
Bir tek PKK sorumlu değil herhalde ölenlerden...
2
Cevapla
murat guler
TTB birligini bu Pislik Kahpe Kalles orgutu agzi ile yaptigi aciklamayi kiniyorum. yetersiz buluyorum.Odemek zorunda kaldigim, aidatlarin bir kurusunu dahi helal etmiyorum. bogazinizda kilr insallah.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir