Medimagazin logo

Eczacılardan Bakanlığa 'acil' çağrı

Doğu'daki terörden kaynaklı eczane nakilleri için Türk Eczacıları Birliği Bakanlığa 'acil' talep iletti
Eczacılardan Bakanlığa 'acil' çağrı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği yazısında 'Bazı doğu illerinde meydana gelen çatışmalı ortamlarda bölgede ve illerde bulunan eczacıların eczanelerini açmalarının zor olması sebebiyle Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na bir yazı gönderilmiştir' derken, yazıda şunlara yer verildi:



12 Nisan 2014 tarihli Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik, 3. Bölüm, eczane açılması nakli ve devre ilişkin usul madde 8-7 bendi; ‘’Doğal afet ve mücbir sebeplerle nüfus azalması halinde o yerleşim yerinde bulunan eczanelerin naklinde nüfusa göre eczane açılması kriteri uygulanmaz. Bu halin tespit ve ilanı Bakanlıkça yapılır. ‘’ maddesine göre il ve ilçelerde yaşanan olayların, doğal afet ve mücbir sebepler ile değerlendirilmelerini ve eczacıların bir kez dahi olsa bu maddeden faydalanarak ECZANE NAKLİNDE, DEVRİNDE kolaylık sağlanmasını ayrıca yılda 2 kez Bakanlık tarafından açılan sistemin ACİL koduyla devreye girmesini, durumun selahiyeti açısından değerlendirilmesi talep edilmiştir.

türk eczacıları birlği
terör
aczane nakil
Yorum (4)
ahmet
Doktorlar doğuya gitsin, eczacılar gitmesin. Eczacıların böyle bir istekte bulunmaya cüret etmesi bile tam bir rezalet.
0
Cevapla
dr tolga
ne anladın bılmıyorum ama yazdıgınla uzaktan yakından ılgısı yok haberın
0
Cevapla
erkan
Ahmet bos konusma.Asıl sen Sen kimsin ya eczacilara curet bildirebilmesine dair yorum atabiliyosun. Anlamadigin seyler hakkinda da yorum yapma kaldı ki talep yonetmelikte zaten var olan biseyin kullanilma hakki. Bilip bilmeden konusma!
0
Cevapla
ecz
Eskiden umutluydum ama hekimlerin bazılarının bile bu seviyede olduklarını gördüğümde halk ne yapsın demeye başladım. Öne okuyalım anlayalım
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir