Medimagazin logo

SGK 10 tanesi İzmir'deki 21 hastane ile sözleşmesini feshetti

Paralel Yapı'nın bir para musluğu daha kesildi. Örgüte para aktardığı tespit edilen 21 hastane SGK kapsamından çıkarıldı. Söz konusu hastanelerin yıllık cirosu 400 milyon lirayı buluyor.
Kaynak: STAR
SGK 10 tanesi İzmir'deki 21 hastane ile sözleşmesini feshetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emniyet, istihbarat, mülkiye ve adliye başta olmak üzere devletin önemli kurumlarına sızarak casusluk faaliyeti yürüten Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele sürüyor. Örgütün Türkiye genelindeki faaliyetlerine ilişkin onlarca soruşturma ve dava devam ederken, finans kaynakları da teker teker kurutuluyor. Son olarak paralel örgüte yıllık 400 milyon lira gelir sağlayan hastanelere operasyon düzenlendi.

DEVLETLE BAĞLARI KESİLDİ
FETÖ hastanelerine operasyon, bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ve devletten aldıkları parayı Gülen'e himmet olarak aktardıkları tespit edilen 10 ildeki 21 hastanenin devletle bağı kesildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Van ve Eskişehir'de bulunan 21 hastanenin yıllık cirolarının 400 milyon lira seviyesinde olduğu ve bu hastanelerin gelirlerinin büyük bir kısmını FETÖ'ye aktardıkları belirlendi.

İŞTE O HASTANELER
SGK, operasyon sonucunda 10 tanesi İzmir'de olmak üzere 21 hastane ile ilişiği kesti. SGK ile anlaşma kapsamında yüksek hasta sayısına ulaşabilen ve tedavi masraflarının çoğunu devlet kasasından alan hastanelerin önemli bir gelir kapısı kapatılmış oldu. İşte o hastaneler:

Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi Hastaneleri, Bursa'da Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz Merkezi, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Gaziantep Nizip Özel Medinas Hastanesi, İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, Van Özel İstanbul Hastanesi, Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi.

İzmir'de; Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Basmane, Gaziemir, Göztepe Şubeleri ile bağlar kesildi. İzmir'deki diğer FETÖ hastaneleri ise şöyle: Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Karşıyaka, Menderes, Balçova Polikliniği, Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü.

MÜCADELE SÜRECEK
SGK'nın bu hasteneleri detaylı olarak incelemeye aldığı belirtildi. FETÖ'nün himmet kaynağı sözkonusu hastanelerin usulsüz yöntemlerle yapılmış gibi gösterilip yapılmayan tedavilerle devletten haksız kazanç sağlayıp sağlamadığı gibi konular da araştırılacak. Usulsüzlük tespit edilmesi halinde bu hastaneler kapatılabilecek.

sgk
sözleşme feshetti
izmir
turgut özal üniversitesi hastaneleri
özel erzurum şifa hastanesi
gaziantep nizip özel medinas hastanesi
i̇stanbul fatih üniversitesi tıp fakültesi hastanesi
konya mevlana üniversitesi vakıf hastanesi
şanlıurfa osm ortado
Yorum (6)
Ömer Erkam
Kendiniz dahi inanmadığınız saçma sapan şeyler yazarak insanları kandırmayın. Hastane kapatmak nedir ya? Hiçbir açıklaması yok. Tamamen siyasi gerekçelerden ötürü sağlık sektörüne darbe, başka bir şey değil.
34
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Neredeb nerelere geldik.Bir zamanlar 'cemaatci' olmak atamaların baş kriteri idi.Hala da çoğu kurumlarda yönetici pozisyonunda devam ediyorlar.Sağlık hariç nerede ise tüm kurumlarda cemaatcilere savaş açıldı.Herhalde hekim ve idareci açığı oluşabilir diyerek kimseye dokunamıyorlar.
12
Cevapla
ergun
Anlasma feshinden once denetlense daha anlamli olur ,kaldiki bisey cikmassa bu kadar maddi kayip olucak ticari olarak haksizlik kaldiki bir cok tip ogrencisi egitim goruyo hasta ayagini keserseniz doktor olacak ogrencilerin egitimlerine olumsuz yansiyaacaktir ki benim cocugum bu universitede tip ogrencisi hasta gormeden mezun olursa acisini toplum olarak hepimiz cekeriz ilgililere sesleniyorum bisey yaparken her acidan dusununuz
19
Cevapla
Se
Medimagazin, haber olarak değilde mahkeme kararı gibi bir yorum yayınlamış. Terör örgütü finansmanı yapıyorsa SGK'dan çıkarmak yerine kapatmak gerekmez mi? Bu siteyi genelde doktorlar okuyor, zekamızı sınamayın, mahçup olursunuz.
12
Cevapla
Adem
Kesinlikle hakettiler Van'da adeta sağlıkla alay ettiler. Daha önceki nüfuzlarını sonuna kadar istismar edip kullandılar. Bir düşünün 115 yataklı yenidoğan yoğun bakım mı olurmuş ya? Bu ne saçmalık. Nasıl bu ruhsatı alabildiler. Devasa, Türkiyenin en büyük yenidoğan üniteleri (ZTB 120 yatak, Kanuni SS 110 yatak, Zeynep Kamil 70 yatak) ki büyük hekim ve hemşire grubuyla çalışıyorlar. Bu beyefendiler hangi ekiple 115 yenidoğan yatırdılar da tedavi ettiler acaba?
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir