Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: 3 dakikalık bilgisiyle hekime yön veren cahil

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, büyük sıkıntılardan birinin hasta yakınları olduğunu söyledi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: 3 dakikalık bilgisiyle hekime yön veren cahil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıkta şiddete karşı yeni düzenlemenin yarın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıklayan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, büyük sıkıntılardan birinin hasta yakınları olduğunu söyledi: “Neden şu ilacı yazmadın?” diye doktora hesap sorabiliyorlar
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Bursa’da düzenlenen ‘Yılın Hekimleri ve Yılın Başarılı Hekimleri Ödül Töreni’nde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Sağlıkçılara yönelik şiddetin engellenmesi ve gereken cezaların verilebilmesi için düzenleme yaptıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, 3 kademeli eylem planının yarın Bakanlar Kurulu gündemine, ardından da Meclis’e sunulacağını duyurdu. Müezzinoğlu, düzenlemeye göre sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara 48 saate kadar nezaret cezasının yanı sıra mahkemenin verdiği ceza 2 yıldan az olsa bile tutuklama kararı verilebileceğini söyledi.

HASTA YAKINI SORUNU
Her gün 1 milyon 150 bin dolayında hastaya hizmet verdiklerini dile getiren Sağlık Bakanı, şöyle devam etti: “Bu hastalarla birlikte bir refakatçi geldiğini düşünürsek sayı daha da artıyor. Bunun yanında hasta yakını ile uğraşıyoruz ve en büyük sorun burada. Hekimin ne yapacağını bilen bir hasta yakınıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bir bakıyorsun, teşhisi ve tedavisi de kafasında şekillendirerek geliyor hasta yakını. ‘Neden şu ilacı yazmadın?’ veya ‘Neden bu serumu takmadın?’ diye doktordan hesap sorabiliyor. 3 dakikalık bilgi ile hekimin karşısına çıkan bir cahiller ordusu ile karşı karşıyayız...”

sağlık bakanı
mehmet müezzinoğlu
Yorum (38)
Mehmet Çelenk
Nihayet çok doğru bir söz. Teşekkürler sayın Bakanım.
42
Cevapla
Caner çelik
Bu "cahiller ordusu" ile niye karsi karsiyiz acaba..? Mesela saglik huzmetlerinde müşteri memnuniyeti ilkeleriyle ilgili olabilir mi? Mesela "doktorun elini vatandasin cebinden cikarmak" "doktor efendi devri bitti" populizminden olabilir mi? Mesela acillere 100 milyon hastanin basvurdugu bir ulkede hala "basvuran her hastaya bakacaksiniz, birincil triaj ile hastayi geri ceviremezsiniz" yaklasimiyla ilgili olabilir mi? Mesela o "cahiller ordusunu" yetistiren egitim sistemimizden olabilir mi? Ne dersiniz..?
23
Cevapla
berk uygur
teşekkür ederim. sn bakanim
0
Cevapla
kamil özkök
SAYIN BAKANI ALKIŞLIYORUM
1
Cevapla
Göz dr
Sayın bakan, çok doğru bir tespit yapmış. Bu işin çözümü uzun yıllar alır
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir