Medimagazin logo

Defni geciktiren iki doktora dava

Vefat eden yakını için defin ruhsatı almaya gittiği aile sağlığı merkezinde nöbetçi doktorları bulamayan Ayşen Sarı şikâyetçi oldu. Nöbetçi doktor hakkında 2 yıla kadar hapis istendi
Kaynak: SABAH - OSMAN ASİLTÜRK
Defni geciktiren iki doktora dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2 yıl önce ölen yakını İbrahim Seven'in defin ruhsatı için Bakırköy'de bir aile sağlığı merkezine giden ancak doktor bulamayan Ayşen Sarı, iki doktordan şikâyetçi oldu. Cenaze ertesi gün toprağa verilebildi. Doktorlar Songül G. ve Elif Ö. hakkında "Görevi kötüye kullanmak"tan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'GÖREV YERİNDE DEĞİLDİ'
Sarı, Adnan Menderes dönemi milletvekillerinden Seven'in yakınıydı. Ona bakıyordu. Seven, iki yıl önce öldü. Sarı da defin ruhsatı almak için Bakırköy'deki Sağlık Merkezi'ne gitti. Nöbetçi doktor Songül G. yerinde yoktu. Sarı defin ruhsatı alamadan sağlık merkezinden ayrılmak zorunda kaldı. Aynı gün bir süre sonra tekrar merkeze giden Sarı'ya, Songül G.'nin yerine bakan doktorun da yerinde olmadığı söylendi. Sarı, ruhsatı alamadığı için evine döndü. Cenaze de defnedilemedi. Sarı, sonraki gün İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek istediği defin ruhsatını aldı ve cenazeyi toprağa verdi. Ardından da savcılığa şikâyette bulundu.

Sarı, "İbrahim Seven, 08 Ağustos 2014'te saat 22.30'da vefat etti. Defin ruhsatını, Bakırköy 8 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nden alamadım. Ertesi gün il sağlık müdürlüğünden aldım. Bu nedenle defin işlemleri uzun sürdü. Nöbetçi olduğu halde görevine gelmeyen doktor Songül G. ile görevini gereği gibi yapmayan hekim Sibel A.K.'den şikâyetçiyim" dedi.

ŞİKÂYETTEN VAZGEÇTİ AMA...
Soruşturmanın ardından aile sağlık merkezinde görev yapan doktorlar Songül G. ve Elif Ö. hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde Sarı, şikâyetinden vazgeçse de sanıklar hakkındaki suçlama kamu davası olarak devam ediyor. Sibel A.K. hakkında ise dava açılmadı.

tıp hukuku
defin nöbeti
dava
Yorum (2)
Mehmet karadeniz
Dava usule uygun değil, kabul edilmesi hata gibi görünüyor. Zira soruşturma izni veren kişi de sanki bu süreçte sorgulanacak. Adli nöbet aile hekimliği binasında tutulmaz. İşin daha traji komik kısmı aile hekimlerinin böyle bir görevi de yok. Daha da büyük sorun bu kişi İstanbul'un göbeğinde nerde öldü? Art niyretli kişi " Yoksa cinayete mi kurban gitti, hastaneye özellikle mi getirilmedi " diye düşünmeye başlarsa işler karışır gider
17
Cevapla
Özgür
Hasta 8 ağustos 2014 de vefat etmiş deniliyor yani yakını 9 ağustosta aile sağlığı merkezine gelmiş.Bu tarihte cumartesi gününe denk geliyor.Vatandaşın istediği doktorlar hiç evine gitmesin cumartesi pazarda çalışsın belki defin işi çıkabilir.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir