Medimagazin logo

Sağlık personeline şiddet gösteren kişiler kayıt altına alınacak

Sağlık personeline şiddet uygulayanlar “dikkat alarmı” adı altında kayıt altına alınacak. Sürekli şiddete maruz kalan hekimlere ise “Neden sen?” diye sorulacak
Kaynak: GAZETE HABERTÜRK - Lütfi ERDOĞAN
Sağlık personeline şiddet gösteren kişiler kayıt altına alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta şiddete sıfır tolerans eylem planını açıkladı. Bakanlar Kurulu’na planın sunulduğunu ve kabul edildiğini söyleyen Müezzinoğlu, planla kısa sürede sağlıkta şiddet algısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. Planı hazırlarken uluslararası gelişmiş ülke örneklerinden yararlandıklarını anlatan Müezzinoğlu, hastayı ve sağlıkçıyı hedef göstermeden şiddete neden olan ortamı ve nedenleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.
‘DİKKAT ALARMI’ GELİYOR
“Eylem planı”nda öne çıkan başlıklar şöyle:
-Sağlık personeline şiddet gösterenler için “dikkat alarmı” sistemi kurulacak. Bir sağlık kurumunda şiddet uygulayanlar, bu sistemle kayıt altına alınacak.
-En çok şiddetin yaşandığı acillerde yoğunluğa neden olan çocuk, kadın doğum ve dahiliye gibi branşlarda gece poliklinik nöbeti tutulacak.
-Grip sezonlarında kulak, burun, boğaz uzmanları ile kadın doğum ve çocuk uzmanları poliklinik nöbetine çağrılacak.
-Şiddet gösteren kişi, güvenlik güçlerinin nezaretinde tedavi edilecek.
-Sık sık şiddet olayına karışan hastane, hekim ve sağlık çalışanı izlenecek.
-Sürekli neden aynı hekimin şiddet gördüğü araştırılacak ve hekime de sorulacak.
-Büyükşehirlerde ilçe merkezlerine mini bir hastane potansiyeline sahip “toplum sağlığı merkezleri” kurulacak. Bu merkezlerde hafta sonları ve akşam saat 22.00’ye kadar nöbet tutulacak.
-Sağlık personeline şiddet gösteren, 24 saat nezarethanede gözaltında tutulacak.

saglikta siddet
eylem plani
Yorum (12)
pratisyen
sağlık bakanlığı sağlık çalışanını ezmektedir.sağlık politikaları hasta memnuniyeti temeline dayalıdır.hekim devamlı ezilmektedir.sağlık bakanlığı acillerin sorunlarıyla ilgisizdir.bakanlık hasta memnuniyetine bakar.sağlık çalışanının hiç bir kıymeti yoktur.bunu acilde çalışanlar çok iyi bilir.
26
Cevapla
Bigmücahid2002
Çok çalışan , işini bilimsel ölçütlerde yapmaya çalıştığı için hastaların her isteğine olumlu yanıt vermeyen , hastayı başından atmayıp faydali olmaya çalışan , bu nedenlerden sürekli göz önünde olan doktor dayak yer. Siz de bu fedakâr insanlara neden hep sen dayak yiyorsun diye sorup iyice meslekten nefret ettirin. Zaten yukardaki vasıflarda çok az doktor kalmışken iyice sıfırlasın. Siz de rahatlayın biz de
21
Cevapla
drmeral
İsyanmı ettirteceksiniz siz insana ya. Bu mini etek giymeyedin sana tecavüz etmezlerdi gibi olmuş. Bir gün eğer öldürdüyse bir sebebi vardır denip naaşlarımıza tükürtürsünüz.
19
Cevapla
m. murat
Tek bildikleri şey elektronik ortamda kayıt tutmak. Bu mudur çözümünüz?!
16
Cevapla
ali candan
şu yukarıda yazılanlardan bir tanesi bile suç işleyen ile ilgili mi acaba ? gece polikliniği kuracak kadar çok doktor varsa durduğunuz hata... güvenlik nezaretinde tedavi olacakmış...deli saçması bu önlemler...
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir