Medimagazin logo

Döner sermaye yılbaşından sonra önemli oranda artacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş sağlık çalışanlarının döner sermayesinde Ocak 2017'den itibaren artış olacağını belirtti
Döner sermaye yılbaşından sonra önemli oranda artacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekimlerin ek ödemeleri uzun yıllardır gündemden düşmeyen bir konu.  Bu konuda yapılan ve yapılacak olan düzenlemeler ile ilgili Prof.Dr.Eyüp Gümüş, Medimagazin'e yaptığı açıklamada ‘’Hekimler, hemşireler ve diğer yardımcı sağlık personelimizin ek ödemelerine baktığımızda yıllar içinde rakamın hep aynı olduğunu gördük.  Personelin o zaman aldığı ücreti enflasyon oranında ya da mali bir analiz ile bugüne taşıdık. Uzmanlar 2007 yılındaki maaşları ile aynı maaşları alıyordu.   Şuanda alması gerekenden yaklaşık 2 bin-2 bin 500 TL daha az.  Bununla ilgili bir çalışma yaptık.’’ dedi.


'Mecburi hizmet askerlik süresinden düşebilir'


‘Uzmanlara 2 bin, pratisyen hekimlere bin 500 TL civarında ek ödeme artışı yapacağız’
Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın öncülüğünde, Maliye ve Çalışma Bakanlıkları ile çalışma yaptıklarını dile getiren Gümüş, ‘’ Biz buna ek ödemede erime diyoruz.  Maaş artarken ek ödemeler o değerde artmıyordu.  Şimdi bunu gündeme getirdik.  Ek ödeme kayıplarını ifade ettik. Maliye Bakanlığı’nın düzenlemesi ile uzmanlara 2 bin, pratisyenlere bin 500 TL civarında,  diğer yardımcı sağlık personelimize yine belli bir oranda artış sağlayacak bir çalışmayı yapıyoruz.’’ açıklamalarında bulundu.medimagazin


Branşlara göre ihraç edilenlerin isim listesi


Yeni global bütçenin ortaya koyularak 2017 bütçesinde düzenlemeler yapacaklarını ve hekimlerin performans ücretlerine ilavelerin yapılacağını ifade eden Gümüş, ‘’ Sayın Bakanımız bunun sözünü aldı.  Yapılan çalışmaya Sayın Süleyman Soylu da imza attı.   2017 global bütçesine bunları düzgün bir şekilde hesaplayıp yedireceğiz.  Çünkü personelimizin buradaki kaybı, özel sektöre yönelmesine ya da yaptığı işlerdeki rolünün azalmasına sebep oluyor.  Hekim 10 ameliyat yapsa dahi aynı performansa ulaşıyor ve bu durumda ilave bir artış olmayacaksa kendi performansını da artırmıyor.  Böyle bir tükenmişliğe doğru gidiyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

özlük hakları
döner sermaye
sağlık bakanlığı müsteşarı
prof.dr.eyüp gümüş
Yorum (78)
erdoğan duran
müsteşar bey sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili aksaklıklara en duyarlı sağlık idarecilerinin başında geliyor. bu güne kadar yaptığı düzenlemeler için tüm sağlık çalışanları adına kendisine teşekkür ediyorum.
0
Cevapla
abs
artık çalışmaya başladık, yılbaşından sonra şöyle olacak bunları hekimler yutmuyo artık..ilk çözmeniz gereken sorun askeri hekimlerle olan maaş farkı..adamlar sivil hekimin performansla yırtınarak aldığı parayı, her ay fiks alıyo..bu psikolojiyle diğer uzman hekimleri çalıştırabilir misiniz..bi kere anayasaya aykırı eşit işe eşit ücret diye anayasal bir hak var..ameliyat işinde olay farklı onu iyileştirmeyle çözemezsin, adam vaka başına hastayla baş başa kalıyo, komplikasyonu var bir sürü malpraktis sıkıntısı var, adam özel hastanede 5000 liraya yapılan ameliyatı devlet hastanesinde bu malpraktis şartlarında 7 tl ye yapar mı, enayi mi bu adam?
4
Cevapla
Adnan Özpek
Bence bu durumun açıklanması ve düzeltmek için girişimlerde bulunulması bile önemli bir gelişmedir. Eğer gerçekleşirse yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
5
Cevapla
tuncay
uzman 2000,praatisyen 1500 artış alırsa hemşire-yardımcı sağlık personeli en fazla 150-200 tl alır.Hayırlı işler.
4
Cevapla
Mustafa
10 yıl önce hastanelere verilen döner sermaye ile şu an verilen döner sermaye aynı ancak sağlık personeline dağıtılan döner sermaye 10 yıl öncesine göre yüzde 50 azaldı. Çünkü şu an hastanelerin bir çok ödemesi döner sermayeden karşılanıyor o yüzden dağıtılan döner sermaye daha da düştü. 10 yıl önce hastanede çalışan bir pratisyenin aldığı döner sermaye miktarı şu an bir çok uzmanın aldığı döner sermayeden daha fazlaydı. Gelinen nokta bu ama kimseden de ses çıkmıyordu bu konuda.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir