Medimagazin logo

Malpraktisin doğurduğu 4 sorun: Tazminat, ceza, idari ve mesleki sorumluluklar

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağlar Özdemir, "Malpraktis, (Tıbbi uygulama hatası) şiirlere ve şarkılara konu oldu" dedi.
Malpraktisin doğurduğu 4 sorun: Tazminat, ceza, idari ve mesleki sorumluluklar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAYSERİ-ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından öğrencilere yönelik ’Malpraktis’ konulu konferans düzenlendi.

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, ERÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağlar Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Özdemir, tıbbi uygulama hatası hakkında öğrencilere slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Özdemir, "Atılan iddiaların büyük bir kısmı takipsizlikle yada diş hekimlerinin ceza almaması ile sonuçlanmaktadır ama sağlık çalışanları stresli bir süreç yaşamaktadır. Zaman zaman da çok mesnetsiz ve dayanıksız iddialar söz konusu olmaktadır. Bu konu şiirlere ve türkülere konu olmaktadır. Burada ardışık ameliyat ve ameliyattan sonra ortaya çıkan felç gibi iddialar var. Zaman zaman bu tip iddialarda diş hekimlerini yakalamaktadır. Tıbbi uygulama hatası farklı tanımlar ile karşılık bulabilir. Tıbbi uygulama hatası bir diş hekimine 4 farklı başlık altında sorun doğurur. Tazminat, ceza, idari ve mesleki sorumluluklardır. Bu 4 sorumluluk türünün de değerlendirme kıstası birbirinden farklı bağımsızdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrenciler de merak ettikleri soruları Doç. Dr. Özdemir’e sordu.

dis hekimligi
malpraktis
erciyes üniversitesi
Yorum (1)
RKTR
Bu meyanda, hemen Milli Tıp Hukuku Formülü’nü hatırlayalım: Katillere, sapıklara, tecavüzcülere, kurbanına işkence yapmış sadist hayvanlara, çocuk istismarcılarına ve Reina katliamcısına: tek dava açılır ve sadece hapis verilir. O da bazen, yontula yontula inanılmayacak kadar kısalır. Hiç yatmayanlar bile vardır. Tıp doktoruna ise, İKİ ayrı mahkemede İKİ ayrı dava açılır: HAPİS + TAZMİNAT + MESLEKTEN MEN. Türk hukuk sisteminde doktor; katilden, teröristten ve sapıktan daha kötü bir varlıktır. Hiçbir kusuru olmasa bile, suçlu muamelesi görür.
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir