Medimagazin logo

Doktor: Uzmanlık belgemi bir kenara bırakıp kalifiye bir köpek bakıcısı olabilirim!

Hekimlerin zorlu çalışma şartları karşısında az ücret almasına yönelik, karşılaştırmalı bir örnek ABD'den geldi! Türkiye'de de İstanbul gibi şehirlerin bazı lüks semtlerinde başlayan köpek bakıcılığı, çok daha fazla kazandırıyor!
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktor: Uzmanlık belgemi bir kenara bırakıp kalifiye bir köpek bakıcısı olabilirim!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Amerika Tıp Öğrencileri Birliği’nin 2015 Kadın Liderler Tıp Ödülü'ne layık gördüğü ve ideal tıbbi bakım hareketinin öncüsü olan Dr. Pamela Wible, aldığı bir mektup üzerine KevinMD’de paylaştığı yazısında köpek bakıcılarıyla hekimlerin yaşam standartlarını karşılaştırıyor.

“Sevgili Pamela, bugün eğer bir köpek bakıcısı olursam ve saat başına 25 dolar kazanırsam, daha az zorlukla şimdiki kazancıma eşdeğer bir ücret alacağımı farkettim. Bunu ciddi bir şekilde kariyer planı olarak düşünüyorum. Muhtemelen sahip olduğum yüksek lisans, doktora ve uzmanlık belgesiyle gereğinden fazla kalifiye bir köpek bakıcısı olabilirim! Bazen bir yogi ve şifacı olmayı da hayal ediyorum, belki de yarı zamanlı bir barista? Kim bilir, belki bu topluma, içerisinde olduğum seri üretim doktorluktan çok daha fazda fayda sağlayabilirim, aynı zamanda daha sağlıklı ve mutlu bir birey olabilirim. Ne düşünüyorsun? - Erika

 

Dr. Wible, kendisine ulaşan bu mektupta olduğu gibi, daha birçok rasyonel ve oldukça yetenekli doktorun mesleklerini bırakarak organik çiftçiliğe başladığını, yoga öğrettiğini veya roman yazmak için ormanın derinliklerindeki ağaç bir kulübeye yerleştiğini söylüyor.

Dr. Wible’ın aktardığına göre, Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’ndeki bir asistan hekim günde 30 veya daha fazla hastaya bakarak yıllık 45 bin dolar civarında para kazanabiliyor ve eğer 80 saatlik çalışma limitini zorlarsa günlük kazancını 123 dolara çıkarabiliyor. Köpek bakıcıları ise saati 5 dolardan köpek başına günlük 125 dolar kazanabiliyorlar ve eğer bir haftada 40 saat çalışır ve iki köpekle(saatlik 50 dolar) ilgilenirse bu yıllık 105 bin dolar, hatta New York gibi büyük bir şehirdeyseniz 150 bin dolar anlamına geliyor.

Dr. Wible sözlerine şöyle devam ediyor; “Ayrıca köpek bakıcıları doktorlarla karşılaştırıldığında çok daha az sorumlulukla daha fazla mutludurlar. Köpek bakıcıları bir saatte 5 köpeğe bakarak 125 dolar kazanabilirken, doktorlarda saatlik kazancın 75 doları geçmesi bile oldukça zordur.”.

Dr. Wible sözlerine şu şekilde son veriyor;

“Son olarak genel bir analiz yapalım;

İlk yılındaki bir asistan doktor ortalama yıllık 53 bin dolar kazanca sahip.

Köpek bakıcıları yarısı kadar çalışarak bu maaşı aldı.

Bir veteriner ortalama 88 dolar kazanıyor.

Köpek bakıcıları veterinerler karşısında da galip geldi.

Lisanslı hemşireler ortalama 45 dolar, hemşire yardımcıları 25 dolar kazanıyor.

Anlaşılan o ki, köpek kakası temizlemek çok daha kazançlı.”.

hekimlik
köpek bakıcılığı
özlük hakları
Yorum (11)
Ahmet
Deneyin efendim deneyin şimdi çöpçülerimize 50bin tl versek çöpçü mü olacaksınız her meslek profesyoneldir!
7
Cevapla
Murat celikten
Yok efendim GSMH kişi başı 10 bin dolar yok efendim kişi başı Abd nin 20 de biri masrafla sağlık sistemimiz uçmuşmuş geçiniz efendim bunları Abd de asistan hekimin yıllık ortalama kazancı günde 30 hastayla 53 bin dolar.. Bizim eğitME araştırMA hastanemizdeki profesör günde 50-100 hasta bakarak yıllık geliri de bu zaten (çoğu bunuda alamıyor) Bırakın hariçten gazel okumayı. Önce maaşları eşitleyin ABD ile Maaşta Doğu ülkesiyiz malpraktis tazminatında ABD.
10
Cevapla
fly
vatandaş ahmet yazıyı anlamamış..insana hizmet edilen her meslek kutsaldır..sizin meslek çok kutsal ayağına hekimlere gaz verip sevabına ucuz çalıştırmaya çalışan şark kurnazları var..kimse yemiyor bunları artık..nasrettin hocanın ye kürküm ye misali paran varsa saygınsın..çöpçü 50 bin kazansa en saygını da o olur..mevzu o mu..bu şartlarda ömür törpüsü bir işte kim çalışmak ister..hiç bir meslek zorluk olarak kendini hekimlikle kıyaslamasın..anlayabilmesi için aktif çalışması lazım hekimlikte..eskiden para vardı refah vardı..sosyal standartlar yüksekti..bu saatten sonra kimse bu ameleliği çekmez..git çiğ köfte bayiliği al..aynı parayı kazanırsın zaten..en azından yıpranmadan keriz yerine konmadan malpraktisten uzak mutlu mesut yaşarsın..
6
Cevapla
Uzman
Doktor olmayı düşünen arkadaşların primer hedefi maddiyat olmaması gerek. Hekimlik başka bir hayat tarzı karşılığı parayla pulla ölçülemez. İnsan sağlığına direkt etkisi olan bir meslek dalı olduğundan zaten değeri çok yükseklerde. Fakat bu işe para kazanma gözüyle baktığımızda isin rengi başka boyutlara gidiyor. Tersini düşünenler zaten gitsin köpek gezdirin eminim daha fazla kazanabilirler bizim işte para bitti maalesef ama mesleğimize laf getirmesinler bari.
2
Cevapla
serhat
Bu emeğinin karşılığını alamamaktır.Hiç kimse , bir işi profosynellik olsun diye yapmaz.Onu yeteneği zamanla kazanır.Gerektiğinde çöpçülük vs bile yapılır.Bu tamamen bir mesleğin değersizleştirimesiyle alakalıdır.Ama sonuç vatandaşa zarar olarak döner..
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir