Medimagazin logo

Hekim çift bebeklerine bez kullandırmadı, doğrudan tuvalet eğitimi verdi

Biri patoloji, diğeri enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan doktor bir çift, bebeklerine bez kullandırmak istemedi; kullandıkları bir yöntemle hem çevreyi, hem bebeklerinin sağlığını, hem de ceplerindeki paralarını korudu.
Hekim çift bebeklerine bez kullandırmadı, doğrudan tuvalet eğitimi verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yılda 27 milyondan fazla tek kullanımlık bebek bezi atığına katkıda bulunmak istemeyen Kaliforniyalı hekim bir çift, doğacak olan üçüncü çocuklarında bez kullanmayı bırakmak istedi. Günlük bebek bezi yıkamanın da, su kıtlığı çeken ülkeler düşünülünce, çevre dostu olmadığına karar veren çift, “tuvalet iletişimi”(elimination communication) adı verilen bir tekniği keşfetti.

“Hastaneden gelir gelmez, tuvalet iletişimi kurmayı başardım”

Reuters’de yer alan habere göre, Güney Kaliforniya Üniversitesi Keck Tıp Fakültesi’nde patoloji uzmanı olan Dr. Rosemary ve Los Angeles Çocuk Hastanesi’nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan kocası Dr. Jeffrey Bender, tuvalet iletişimi olarak adlandırılan metotla bebeklerin verdiği doğal sinyalleri takip etmeyi öğrenerek, doğru zaman geldiğinde tuvalete gitmesini sağladı. Hastaneden gelir gelmez bebeğiyle tuvalet iletişimi çalışmaları yapmaya başladığını söyleyen Dr. Rosemary, “Onu lazımlığa oturttum, bacaklarını nazikçe tuttum, belini destekledim ve inanılmazdı ama yaptı.” ifadelerine yer verdi.

“İdrar yolu ve MRSA enfeksiyonlarını engellemek için en iyi yol”

Baba Dr. Bender ise, gelecek nesilleri korumak, daha az para harcamak ve bebeklerinin daha sağlıklı olmasını sağlamak için tuvalet iletişiminin çok iyi bir seçenek olduğunu aktardı.

Pediatri uzmanlarının bez kullanmamanın yararlarıyla ilgili bilgilendirme yapmasını istediğini söyleyen Dr. Bender: “Tuvalet eğitimi sadece çevreyi kurtarmaz, aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını ve metisiline dirençli staphylococcus aureus enfeksiyonu veya deri enfeksiyonlarını engellemek için de bebek bezi kullanmamak en iyi yoldur.” dedi.

Bazı Uzakdoğu ülkelerinde de bu yöntem kullanılıyor

Dr. Rosemary ve eşi, yaşamı boyunca hiç bez kullanmayan ve şimdi 5 yaşına gelen kızlarıyla sürekli ilgilendiklerini fakat işe başladıkları zaman bir bakıcı tuttuklarını anlattı. Bakıcılarının ilk başta tuvalet iletişimini zaten bildiğini farketmediklerini aktaran Rosemary, Tayvan gibi bazı Uzakdoğu ülkelerinde de bebeklerin bez kullanmadan yetiştirildiklerini ve kızının bakıcısının da bu yöntemi Tayvanlı büyükannesinden öğrendiğini ifade etti.

yaşam
bebek bezi
Yorum (6)
bozeren
elin delisi de böyle oluyor.
31
Cevapla
aydin sinal
benim cocuklugumdan bir hatira aklima geldi,cocuk bezi veya simdiki pempers yoktu "cocuk topragi" vardi,bilinen bir cins toprakti,esegin üzerinde mahalle aralarinda satarlardi,bu toprak isitilir cocugun altina bir bezle sarilirdi,bebekler kediler gibi bu topraga iserlerdi,sonra temizlenir güneste kurutulur tekrar kullanilirdi. 1978 yilinda yegenim dogunca Ankaraya gelmistim,gelirken iki bavul Pempers getirmistim,istemislerdi,Türkiyede bulunmuyordu.Demekki bu sekilde cocuk yetistirip bir bakima sirklerdeki hayvan terbiyesi gibi terbiye edip Pempers masrafindan da kurtulursunuz.Hekim ana babanin tek cocukla bu kadar ilgilenip lagzimlik kültürü vermesi bunun icin is hayatlarinin sekteye ugramasida ayrica düsündürücü.herneyse.
12
Cevapla
mustafa
Bozerenin tesbiti Tesbit gibi tesbit valla :)
8
Cevapla
Mert
Bizimkiler de performans puan hesaplayıp, çok kazanan hekimin maaşını nasıl hakketmeden kazandığının dedikodusunu yapsın. Daha sonra da hiç deney vs. yapmadan işine gelmeyen bütün tıbbi yöntemleri inkar etsin...
23
Cevapla
kemal
iyi ... yemişler.ileri de çocuğun kabızlık- anal fissür- bir ton psiko somatik problemleri ile uğraşırlar.doğal süreçten niye saparlar ki aferin onlara.madalya verin
35
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir