Medimagazin logo

Hekime şiddet bu sefer cezasız kalmadı! Üç sanık da 2 yıl 4 ay ceza aldı!

Hasta yakınları tarafından uğradığı fiziksel saldırı sonrası ayağı kırılan ve hayati fonksiyonlarını etkileyecek derecede yaralanan Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Hasdemir’e saldıranlara açılan dava sonuçlandı. Her üç sanık da 2 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Hekime şiddet bu sefer cezasız kalmadı! Üç sanık da 2 yıl 4 ay ceza aldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Şiddetin vardığı noktayı gösteren örneklerden birisi 2 Aralık 2016 günü Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanmıştı. Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir, görev yapmakta olduğu hastanenin asansörüne zemin katta binmiş, ikinci kata geldiklerinde dolu asansöre binmeye çalışan kişilere kapasitesinin dolduğunu, zorlayıp binmeleri durumunda asansörün hareket edemeyeceğini söylemesi üzerine, hasta yakını olduğu öğrenilen E.Ö., İ.Ö. ve S.Ö. tarafından darp edilerek asansörün dışına çekilmiş ve burada da şiddet görmeye devam etmişti.

Aldığı darbelerle yere düşen ve devam eden fiili saldırılar sonucunda şuurunu kaybeden Hasdemir’in sol ayağı da kırılmıştı. Hasdemir’in vücudunda kemik kırığı oluşturacak ve hayati fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralayan kişiler hakkında dava açılmıştı.

Olay sonrası, açılan dava sonuçlandı. Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 11 Temmuz tarihinde verdiği karara göre, sanıkların nitelikli kasten yaralama suçunu işlediği gerekçesi ile her üç sanık için ayrı ayrı olmak üzere 2 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına hükmedildi. Bu cezaların ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde bir karar ise verilmedi.

Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter konu ile ilgili Medimagazin’e yaptığı açıklamada "Son yıllarda başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanına yönelen şiddette meydana gelen artışı TCD olarak kaygı ile izlemekteyiz. Dr. Oğuz Hasdemir’in uğradığı saldırı, genelde tüm sağlık meslek mensuplarını, özelde ise genel cerrahi camiasını derinden etkilemiştir. Genel Cerrahi Uzmanlarının bir çatı altında toplandıkları mesleki faaliyet yürüten bir kuruluş olarak TCD, hakları ihlal edilen üyemizin yaralanması ile ilgili bu davada üyesinin yanında davaya müdahil olmak istemiştir. Ne yazık ki Mahkeme suçtan doğrudan zarar görmüş olamayacağımız gerekçesiyle Derneğimizin katılma talebini reddetmiştir. Ancak dava, Dr. Oğuz Hasdemir’in şahsen de vekilleri arasında bulunan TCD avukatı aracılığı ile izlenmiştir." şeklinde konuştu.

 

 

sağlıkta şiddet
hapis cezası
Yorum (7)
m. murat
Yargıç lutfedip hapse tıkmış, gerçi 2,5 yıl az bir ceza. ağırlaştırılmış 5 yıl verimesi gerekirdi bu sosyopatlara. cümle aleme ibret olması için.
29
Cevapla
ali söyler
ayak kır sen iki yıl ceza al..bu nasıl hukuk sistemi yaa??
21
Cevapla
Burçin
Komik bi ceza daha görevi başındaki memuru hem de devletin stratejik personelini öldüresiye döv cezaya bak!
30
Cevapla
RKTR
İşte gerçekten dehşet verici bir ülkede yaşadığımızın bir kanıtı daha. Canilerin zavallı doktoru öldürmelerine ramak kalmış. Olay yalnızca bacak kırmaktan ibaret değil; dayaktan dolayı hayati fonksiyonların ağır derecede etkilendiğine ve hekim şuurunu kaybettiğine göre, kafaya da darbe var; bundan da ölüm ya da sakatlık pekala mümkün. Açıkça cinayete teşebbüs söz konusu. “Neyse hadi 2 sene yemişler, buna da şükür” denebilir. Ama işte araştırdım, Amerika’da bu tür bir saldırı 15 ila 20 sene içeri sokuyormuş adamı. Ve, “Amerika’da 10 dakika bile hapis yatmak istemezsin !” dendi bana. Öte yandan, bir çocuk doktoru, “hipoplastik sol kalp” (= % 80 mortalite) şüphesi olan bir vakanın ölümünden dolayı yargılanıyor. Hangi suçla ? “KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK”ten dolayı 15 sene ile ! Eğer suçlu bulunursa, olay sadece hapis ile bitmeyecek elbette. Milli Tıp Hukuku Formülü’ne göre, TAZMİNAT ve MESLEKTEN MEN gibi bonuslar da onu bekliyor olacak. İşte, ülkemizdeki hukuk garabeti !
10
Cevapla
postenflamatuar
ödül gibi ceza bir kaç ya yatar ya yatmaz. Demek ki devletin yöneticileri bilerek veya bilmeyerek doktora şiddeti özendiriyor. çünkü saldırıya uğrayan doktor olmasaydı kasten adam öldürmeye teşebbüsten çok daha yüksek ceza verilirdi. Doktorluktan istifayı ciddi ciddi düşündürmeyi gerektiren nice haberden bir tanesi daha.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir