Medimagazin logo

Uzman doktorlara nöbet ücreti mahkemece onandı...Nöbet ücretleri faizi ile ödendi

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkeme tarafından verilen "uzman doktorlara nöbet ücreti ödenmesi" kararını onadı
Kaynak: AA
Uzman doktorlara nöbet ücreti mahkemece onandı...Nöbet ücretleri faizi ile ödendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf), uzman doktorlara nöbet ücreti ödenmesine ilişkin yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan uzman doktorların, nöbet ücretlerinin ödenmesi için sendika avukatları aracılığıyla kurum aleyhine açtıkları davada İzmir Bölge İdare Mahkemesi, uzman hekimlere nöbet ücreti verilmesini kararlaştırdı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu kararı temyiz etmesi üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, kurumun talebini haksız bularak yerel mahkemenin kararını onadı.

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kararın ardından başvuru tarihinden itibaren uzman doktorların tuttukları nöbet ücretlerinin faiziyle ödendiğini belirtti.

Dava açmayan doktorlara ise herhangi bir ödemenin gerçekleşmediğini aktaran Zengin, alınan kararın diğer hekimler için de emsal teşkil edeceğini ileri sürdü.

nöbet ücreti
doktor
dava
i̇zmir
Yorum (1)
abc
nöbet parasını bırak sen adama araç ayarlıyomusun şip şak gelen..adam kendi arabasıyla zırt pırt gidip benzin yakıyo yakmak zorunda mı..kuru nöbet parası ne ki amorti ediyo mu emeği ve yakıtı..bu sistemde hala çalışanın aklına şaşıyorum..
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir