Medimagazin logo

Öğretmenler mi, pilotlar mı, doktorlar mı? En çok kim kazanıyor?

Dünya ülkelerinden öğretmen, pilot ve doktorların yıllık kazançları…
Öğretmenler mi, pilotlar mı, doktorlar mı? En çok kim kazanıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İş arayan ve iş verenlere büyük ölçekli bir veritabanı sağlayan PayScale, farklı meslek grubundan 55 milyon profili elinde bulunduruyor. Medimagazin de bu veritabanı üzerinden, dünyanın  en çok merak edilen meslek gruplarının yıllık kazançlarını sizler için derledi. İşte dünyanın dört bir yanından öğretmen, pilot ve doktorların yıllık ortalama kazançları...

 

New York’ta bir ilkokul öğretmeni:

Yıllık ortalama 190 bin TL gelir elde ediyor. New York’ta bu pozisyonda çalışanların çoğunluğu mesleki bir doygunluğa ulaştığını ifade ediyor. Payscale’in yaptığı ankete katılan öğretmenlerin yüzde 87’sini kadınlar oluşturuyor.

New York’ta bir havayolu pilotu:

Yıllık ortalama 396 bin TL kazanıyor. Tecrübe bu işteki geliri oldukça etkileyen bir faktör.

New York’ta bir Genel Pratisyen Hekim:

Yılda ortalama 465 bin TL kazanıyor. İşte tecrübe arttıkça ödenen maaş da belirgin bir şekilde artış gösteriyor. Bu işte 20 yılını dolduran çoğu insan başka bir pozisyona geçiyor.

 

İngiltere’de bir ilkokul öğretmeni:

Yılda ortalama 116 bin TL gelir elde ediyor.

İngiltere’de bir havayolu pilotu:

Yıllık ortalama 270 bin TL gelir elde ediyor.

İngiltere’de bir Genel Pratisyen Hekim:

Yılda ortalama 231 bin TL kazanıyor.

 

Dubai’de bir ilkokul öğretmeni:

Yılda ortalama 133 bin TL gelir elde ediyor. Maaş ödemeleri tecrübeye göre pek farketmiyor. Dubai’de ilkokul öğretmenleri genellikle bu meslekte 20 yıldan fazla kalmıyorlar.

Dubai’de bir havayolu pilotu:

Yılda ortalama 375 bin TL gelir elde ediyor. Bu işteki çoğu kişi 20 yıldan sonra başka bir pozisyona terfi ediyor.

Dubai’de bir aile hekimi

Yıllık ortalama 340 bin TL kazanıyor. Aile hekimliğinde tecrübe arttıkça ödenen ücret de düzenli olarak artıyor. Fakat, yeni başlayanlarla 20 yıllık deneyimi olanların kazançları arasında belirgin ölçüde bir fark görülüyor.

 

Almanya’da bir ilkokul öğretmeni:

Yılda ortalama 150 bin TL gelir elde ediyor. Genellikle bu meslekte 10 yıl deneyimden sonra devam edilmiyor.

Almanya’da bir Genel Pratisyen Hekim:

Yılda ortalama 165 bin TL kazanıyor. Bu meslekte genellikle 10 yıldan fazla kalınmıyor.

 

Güney Afrika’da bir ilkokul öğretmeni:

Yılda ortalama 46 bin TL gelir elde ediyor.

Güney Afrika’da bir havayolu pilotu:

Yılda ortalama 156 bin TL gelir elde ediyor. Bu meslekteki çoğu insan 20 yıl deneyimden sonra başka pozisyonlara taşınıyor. Tecrübe ödenen ücret miktarını oldukça etkiliyor.

Güney Afrika’da bir Genel Pratisyen Hekim

Yılda ortalama 119 bin TL kazanıyor. Tecrübeye göre maaş miktarında farklılıklar oluyor.

doktor
pilot
öğretmen
maaş
Yorum (18)
aydin sinal
Tesekkürler MEDIMAGAZIN,hadi bakalim sevgili meslektaslarim yorumlarinizi bekliyoruz: bu kazanclar brüt kazanclardir,vergi,hastalik kasasi,sosyal güvence sigortalari derken en az (Almanya,Ingiltere,USA evli cocuklu) 1/3 gider. Almanyada pilot maasi yazilmamis ben yazayim :Lufthansa baslangic yillik 60 bin €(250 bin YTL), boing 747ve airbus380 kaptanlari yillik 300 bin€( bir milyon YTL) az bulduklari icin her sene greve giderler. Lufthansa plotlari özel fakültede yetisirler3 veya 4 sene fakülte ücreti 100 bin € diye bilirim,kendileri karsilarlar,yüzlerce basvurudan cok-cok az talebe girer. almanya ve ingiltere hakkinda bir sey dikkatinizi cekerim bu ülkeler Türkiyeden 2-3 misli pahali,gecim indeksini baz olarak alirsaniz Türkiyedeki hekim,ögretmen kazanclari bu ülkelerden daha iyi,enseyi karatmayin.selamlar.
12
Cevapla
Levo
Kimsenin maasinda gozumuz yok.Herkese Allah daha cok versin.Tr icin konusuyorum.hangi kamu calisani yillik izinlerini yakiyor acaba.bir iki gunden bahsetmiyorum.20 gunun 15 gununu.hangi kamu personeli izne cikinca 10 gun kazanci yari yariya dusuyor.hangi kamu personeli bayram izni 10 gunu cikinca.aha bu ay calisma gunu azaldi.gelir duser.donerler kus olur diye tatile sevinemiyor.hangi kamu personeli o ay her zamanki gibi calistigi halde.hastanenin doner sermaye bayram seyran yillik izinlerden dolayi gelir dusuk oldugu icin.normalede hak ettiginin yarisini alamiyor
18
Cevapla
Dr
Uçak şoforu deyip geçmeyin. Çok zor ve riskli bir iş. En çok kazanması doğal.
5
Cevapla
abc
Aydın bey Almanya'da çalışan hekim arkadaşlarım olmasa beni de keklicen :) Türkiye'de hekim kazancı Almanya'dan daha iyiymiş hiç güleceğim yoktu valla. Sen onu benim külahıma anlat diyorum. Madem Türkiye daha iyi sen niye orda çalışıyosun da gelip bizim burdaki naif, kadirşinas hastalarımızın dertlerine derman olmuyosun. Öyle ya nerde kaldı vatanseverlik. Meslektaşlarını salak yerine koymaya çalışma. Sandığından daha akıllıyız!
43
Cevapla
Ali Can Demirel
Aydın Sinal Bey ayıp etmişsiniz. Uzman hekim olarak toplam maaşım 4700 civarı, performans gelirim sıfır. Bu mu Almanya'dan yüksek olan maaş?
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir